Baleset-bűnügy

Orbán Viktor konvoját üldözte Szabó Bálint, bevágott az autók közé is

rtl.hurtl.hu

2023. április 19. 19:23

Végül a Könyves Kálmán körúthoz érve egy közlekedési lámpánál lemaradt a konvojtól. 

A Blikk birtokába került Terrorelhárító Szolgálat különleges fedélzeti kamera felvétele, amelyen az látható, hogy Szabó Bálint miként vágott be az egyik védett vezetőt – feltehetően Orbán Viktor kormányfőt – kísérő konvojba. Az eset tavaly szeptember 21-én, 18 óra körül a Nagykőrösi úton történt. 

A jelenleg öt hónapja letartóztatásban lévő szegedi önkormányzati képviselő a védett konvojt hátulról záró Skoda jelzésének nem engedelmeskedett, a sávokon keresztül cikázott hosszú kilométereken át egy Mercedes mögött, nem ritkán 110 kilométeres tempóval.

Szabó többször is veszélyesen megközelítette a járművet, a többi közlekedő mellett is néha csak minimális távolsággal suhant el. Egy alkalommal pedig 

a védett személyt szállító Mercedes mellé hajtott nagy sebességgel, és autója ablakán kihajolva sípolt és integetett.

Végül a Könyves Kálmán körúthoz érve egy közlekedési lámpánál lemaradt a konvojtól. A felvétel bizonyítékként szerepel a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetés bűntettével megvádolt férfi elleni vádiratban. 

Szabó Bálint ellen több eljárás is folyamatban van. Volt, hogy autójával védett személyeket kísérő konvojokba sorolt be, ezzel veszélyeztette a konvojban haladók, valamint az arra közlekedők testi épségét. Szabó többször megpróbált a kormányfő közelébe férkőzni, a kötcsei piknik előtti területről a rendőrség vitte el, eközben ellenszegült rendőri intézkedéseknek. Október elején a rendőrség félrevezetése miatt is vádat emelt ellene az ügyészség, mert valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi elrabolta, megkötözték, és megpróbálták felgyújtani.

Szabó Bálint volt az, aki még a nyáron hatalmas gazdatüntetést akart Budapestre szervezni, de egyetlen traktoros sem csatlakozott hozzá.

Nyitókép: Szabó Bálint beszél Koszticsák Szilárd, az MTVA/MTI fotóriportere Ilyen a box című fotókiállítása megnyitóján a pécsi Művészetek és Irodalom Házában 2017. március 24-én – Fotó: Ruprech Judit / MTI

#Baleset-bűnügy#Szabó Bálint#konvoj#orbán viktor

Címlapról ajánljuk