Belföld

Momentum: Uniós pénzből épített házban él a kormánypárti államtitkár

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 20. 19:24

Rekreációs központra vették fel a támogatást, meg is épült, ám néhány év múlva már nem lehetett ott foglalni. Az államtitkár vagyonnyilatkozatában viszont szerepel az ingatlan. 

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese és Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselője a Facebookon osztottak meg egy videót, amiből kiderül, hogy Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár egy olyan ingatlanban él, amit uniós forrásból építettek.

„2011-ben a Purple Hill Kft. 46 millió forintot nyert el arra, hogy itt a Lila-hegyen egy rekreációs központot létesítsen. A Purple Hill Kft. ügyvezetője akkoriban egy bizonyos Mayer Gábor volt” – hangzik el a videóban. 

Három évvel később át is adták a „rekreációs központot”, 

de 2016-tól már nem lehetett itt foglalni, mostanra pedig már a weblapjuk sem elérhető.

Mayer Gábor azóta már területfejlesztési államtitkár lett, és államtitkárként neki kötelező vagyonnyilatkozatot kitöltenie. Ebben szerepel egy győrújbaráti ingatlan pontosan ugyanazzal a helyrajzi számmal, mint a „rekreációs központ”.

A momentumos országgyűlési képviselők be is csengettek Mayer Gábor ingatlanába, hamarosan további fejleményeket ígértek. 


Nyitókép: Hajnal Miklós Facebook-oldala

#Belföld#mayer gábor#államtitkár#európai unió#felújítás#ingatlan

Címlapról ajánljuk