Belföld

Lemondott a XVIII. kerületi fideszes politikus, aki meg akarta vesztegetni a kutyapártos jelöltet

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 12:41

A pártból is kilépett, miután kiderült: 5 milliót adott volna Aleva Mártának, hogy induljon a választáson, ezáltal pedig csökkentse a DK-s Szaniszló Sándor esélyeit. 

Lévai István Zoltán Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke a mai napon a választókerületi elnöki tisztségéről lemondott, a Fidesz párttagságát pedig megszüntette – közölte a Fidesz az MTI-n keresztül. 

A Válasz Online információi szerint a fideszes Lévai István Zoltán ötmillió forintot is kifizetett volna a kutyapártos Aleva Mártának, ha elindul a jövő évi önkormányzati választáson. A polgármester székre pályázó fideszes a DK-s Szaniszló Sándor esélyeit szerette volna csökkenteni. A lap birtokába jutott hangfelvételek magától Alevától származnak, aki azért találkozott kétszer Lévaival, hogy kiderüljön, hogyan akarták pénzzel rávenni, hogy induljon el.

Lévai és Aleva egy XIII. kerületi kávézóban találkozott augusztus 8-án, ez volt az első találkozó. Több mint két órán keresztül beszélgettek, ez idő alatt a fideszes vázolta a saját helyzetét a kerületben és azt, hogy szeretne polgármester lenni. A lap teljes idézeteket is beemelt a cikkébe a beszélgetésből:

  • „Lévai: Polgármester szeretnék lenni. És én azt tudom: ha nem lesz ilyen meg olyan ellenfél még, ha csak én leszek meg a Szaniszló, akkor vesztek. Neki van 55-60 százalék esélye. Lehet, hogy nyerek, mert 40 százalékot adok magamnak, de 50-et nem, mert magamat nem akarom átverni. Ő most a polgármester, ő tud jobban odamenni az emberekhez, levelet írni úgy, hogy „Én vagyok a polgármester”… Én is tudok nyomulni, mindent csinálni, csak nem ugyanaz ellenzékiként, ráadásul fideszesként, Budapesten… Nem ugyanaz a helyzet. Viszont ha van egy Kutya ellenfél… Van egy… A Mi Hazánk az biztos el fog indulni, tőlünk függetlenül is…
  • Aleva: A Mi Hazánk nem tőletek visz el a szavazatokat?
  • Lévai: Erről megoszlanak a kutatások. Én mindig azt gondolom, hogy igen… Most nálunk a központban azt mondják, hogy jobb a Mi Hazánk, ha van, mint ha nincs. Nem tudom eldönteni. Ilyen alapon én nyertem volna, ha tavaly nem indul a Mi Hazánk.”

Lévai úgy foglalta össze, hogy „ami ténylegesen szavazatot hozhat, az a Mi Hazánk, a Kutya, meg az ellenzék”. A fideszes elmondta, hogy a kutatások szerint 10 százalék körüli a kutyapárttal szimpatizálók aránya a XVIII. kerületben, de a végén sok kutyaszimpatizáns inkább az ellenzékre szavaz, mondván, a kutyapárt úgysem tud nyerni.

Van néhány ember a környezetemben, vállalkozók, akik segítenek engem. Régóta ismerem őket. Az egyik barátom a (…)-nak az egyik tulajdonosa, ott lakik a kerületben, ha őneki megmondom, hogy segítsen benneteket, akkor ti leültök – én ki is maradok ebből. De akkor tudnánk szponzort szerezni. Ez egy döntés kérdése – mondta Lévai Alevának, aki elmondta, hogy az ő fejében van egy szám, ami alatt neki nem éri meg ez az egész. Meg egy másik szám, ami fölött megéri neki indulni:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#lévai istván zoltán#vesztegetés#magyar kétfarkú kutya párt#fidesz#lemondás

Címlapról ajánljuk