Belföld

Tízmilliós luxusórát viselhetett interjú közben az adócsalással vádolt gyömrői polgármester, aki büszke a vagyonára

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 9:00

Gyenes Levente elmondta, hogy valószínűleg még az unokái is az ő vagyonából fognak majd megélni.

Gyenes Levente 2014-ben tett szert országos ismertségre, amikor képek jelentek meg arról, hogy fehér port szív fel egy meztelen nőről. Később újabb képek kerültek elő, melyen két nővel szexuális játékokat játszik.

A polgármester nemrég a Blikknek adott interjút, amelyben elmesélte, hogy büszke a vagyonára, amiből valószínűleg az unokái is meg fognak majd tudni élni. 

A költségvetési csalással vádolt, korábban előzetes letartóztatásban is ülő Gyenes a lapnak adott interjúja közben egy 10 millió forintos, Patek Philippe Calatravára nagyon hasonlító órát viselt, de ezt a képek alapjá nem lehet egyértelműen megállapítani. 

Ez az óra egy fehérarany tokozású modell lehet, aminek a referenciaszáma: 5227G-001. Szép, elegáns, egyszerű darab, nincs túlbonyolítva, csak egy dátum komplikációval törték meg a számlap arányait.

A gyömrői polgármester Facebook-profilján pedig egy olyan fotó látható, amelyen egy Cartier Ballon Bleu luxusórára nagyon hasonlító órát visel. A 42 milliméteres, automata szerkezetes órának az egyik jellegzetessége a tok azon része, amely védi a koronát.

Ilyen luxusórát viselhet a költségvetési csalással vádolt polgármester, aki büszke a vagyonára


Ennek az órának a piaci ára 2 millió forint fölött mozog a Chrono24 nevű online piactér szerint.

A lapnak azt is elmesélte, hogy tavaly ősszel 12 órán keresztül tartott a házkutatás nála, kábítószer-kereső kutyát is bevetettek, pénzt is kerestek, de semmit sem találtak, és állítólag a nyomozók később azt is közölték vele, hogy nincs arra vonatkozó adat, hogy ő irányítana és legfeljebb felbujtással vádolható. Az eset majdnem pont egy éve került nyilvánosságra, amikor Gyenest és öt társát őrizetbe vették, majd a Szombathelyi Járásbíróság le is tartóztatta a csoport tagjait.  A lapnak adott interjúban visszaemlékezett a kezdetekre is:

Én egy kutyás biztonsági őrként kezdtem a szakmai pályafutásomat Budapesten, a Fáy utcai kínai piacon. Évekig éjszakai őr voltam. Összefogtunk, többen lettünk, céget alapítottunk. Összesen több mint harminc vállalkozást irányítottam, amikor 2002-ben kissé viccesen felkértek ennek a városnak a vezetésére. Ha nemet mondok, és vállalkozom, ma benne vagyok a top 100-ban

– mondta Gyenes Levente, aki az interjú során azzal büszkelkedett, hogy „amikor polgármester lett, egy ötezer fős cégcsoport volt a tulajdonomában.” Azt is elmondta, hogy több luxusautó állt a garázsaiban és egy Bentley-vel érkezett a beiktatási ünnepségére, mint Gyömrő egyik legtehetősebb embere.

Ez kötelezettségeket is rótt rám. Én a várostól nem veszek el pénzt. Nézze, itt az irodai bútorom, saját pénzből vásároltam. Nincs repikeretem, a kezdetek óta nem veszem fel a fizetésemet, nincs céges autóm, benzinkártyám. Ellenben több beruházást is a saját vagyonomból valósítottam meg a városban, egyebek mellett a Tófürdő első nagy és teljes felújítását is

– mondta a Blikknek a polgármester, aki szerint az, hogy hatszor egymás után nyert választást, az bizonyítja, hogy nem vágott át senkit. Ahogy ő fogalmaz: „egyszer-kétszer be lehet csapni az embereket, de hatszor nem.” Szerinte ha indulna, akkor hetedjére is megválasztanák.

A vagyona kapcsán azt mondja, hogy ami vagyonnal rendelkezik, azért megdolgozott, és ezt a pénzt helyesen használja fel, nem zsákmányolt ki senkit.  Arra a kérdésre, hogy elviselné-e ha újra rács mögé kerülne, úgy felelt:

Igen. Ha valaki fél évig előzetesben van, előfordulhat, hogy leültetik. Bujkálni nem akarok, ha valamit muszáj bevállalni, akkor azt muszáj. Ha rám húznak bármit, én azzal szembe tudok nézni. A rácson túl is van élet, én odabent még tanítottam is. Ráadásul lehet, hogy addigra születik egy gyerekem

– mondta Gyenes Levente, aki szerint ő már 21 éve nyugdíjba ment, a nyugdíjas éveit pedig a polgármesteri székben töltötte. A vagyona kapcsán azt mondja, hogy 2012-re sikerült a cégeit értékesíteni, a családtagjainak átadni.

Olyan vagyoni elemek vannak körülöttem, hogy az én életemben – de lehet, hogy az unokáméban is – kitart majd

– mondta a polgármester.

A botrányos 2014-es esetről korábban az RTL Híradója is hírt adott:

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#gyömrő#polgármester#költségvetési csalás#Gyenes Levente#Cartier

Címlapról ajánljuk