Baleset-bűnügy

Letartóztathatták Gyömrő polgármesterét, akit korábban egy adócsalási ügyben is elítéltek

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 17:36

Gyenes Levente sajtóreferense szintén a médiából értesült a fejleményről.

A Magyar Nemzet információi szerint a napokban őrizetbe vették, majd csütörtökön a Szombathelyi Járásbíróság harminc napra nem jogerősen le is tartóztatta Gyenes Leventét, Gyömrő polgármesterét és öt társát.

Kerestük Gyenes sajtóreferensét, aki azt mondta: hivatalos tájékoztatást nem kaptak a fejleményről, ő is a médiából értesült a hírről, amit nem cáfolt. Gyenes már öt napja nem posztolt Facebook-oldalán.

A Vas Megyei Főügyészség a Nemzet megkeresésére csak annyit közölt, hogy hat személyt csütörtökön valóban letartóztatott a bírósag. Az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendeltek el nyomozást. A polgármesteri hivatalt is megkeresték, de ők nem adtak bővebb tájékoztatást.

Gyenes Levente 2014-ben tett szert országos ismertségre, amikor képek jelentek meg arról, hogy fehér port szív fel egy meztelen nőről. Később újabb képek kerültek elő, melyen két nővel szexuális játékokat játszik, emlékeztet a 24.hu.

Néhány éve Szegeden mondták ki bűnösnek folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért 9 hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték hetedrendű vádlottként. 2019-ben választották újra.

A város önkormányzata cikkünk megjelenése után a Facebookon reagált. Azt írták, hogy az ügy 

semmilyen módon nem kapcsolódik Gyenes Levente polgármesteri tevékenységéhez sem a mostani, sem a korábbi időszakot tekintve.

Hozzátették, hogy Gyenes Levente minden ellene felhozott vádat tagad. „A gyanúsítás szerint az ÁFA befizetését elmulasztó cégekkel kapcsolatban nem állt, ezekhez kapcsolódóan semmilyen vezetői vagy döntéshozói pozícióban nincs” – hangsúlyouza a közlemény.


Nyitókép: Facebook

#Baleset-bűnügy#polgármester#gyömrő#letartóztatás#csalás#Gyenes Levente

Címlapról ajánljuk