Belföld

Donáth Anna: vizsgálatot indít lombkorona-sétány ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatal

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 17. 9:11

A 60 milliós uniós támogatásból épült lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyében vizsgálódnak.

„Vizsgálatot indít lombkorona-sétány ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatal” – írja Facebook-posztjában Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője.


A hírhedt, lombkorona nélküli lombkoronasétányról több cikkben is beszámoltunk, megírtuk például, hogy Filemon Mihály, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere nemes egyszerűséggel kitermelte az erdőt a 60 milliós uniós támogatásból épített lombkorona sétány építése közben. Majd pedig azzal védekezett, hogy „aki ismeri az erdőgazdálkodás alapjait, az nem csodálkozik azon, hogy egy kivágott erdőben van egy lombkoronasétány.” A sétányt a polgármester a saját erdejébe építette.

„Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) levélben tájékoztatott, hogy Hadházy Ákossal közös beadványom hatására nemrég vizsgálatot indított a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében” – írja most a Momentum politikusa. 

„Az OLAF feladata az Unió pénzügyi érdekeinek védelme a csalás, korrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával. [...] Az OLAF elemezte a kapott információkat, és vizsgálatot indított a fent említett pályázatok tárgyában”  – idézi az Európai Csalás Elleni Hivatal válaszlevelét Donáth.

A politikus megjegyzi:

Miközben az OLAF vizsgálódik, a kormány által az EU »megnyugtatására« felállított Integritás Hatóság mélyen hallgat az ügyről.

A lombkoronasétányok ügyével az RTL Híradó is többször foglalkozott:


Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

#Belföld#lombkorona#sétány#donáth anna#olaf#filemon mihály#nyírmátonfalva

Címlapról ajánljuk