Belföld

Majdnem félmilliárd forintba kerül karbantartani a Puskás Aréna gyepét

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 11:38

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint közel félmilliárd forintra drágult a Puskás Aréna gyepének gondozása.

A kezdeti 180 millió forintról 453 millióra drágult a Puskás Aréna gyepének gondozása – írja az Átlátszó.

Mint arról beszámoltunk, idén márciusban a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. a pályakarbantartási feladatainak ellátására keresett olyan céget, amely vállalja a stadion játékfelületének gondozását. „A Stadion játékfelülete kiemelkedő érték, a nemzeti stadion jellegéből adódóan jelkép, presztízs értékeket hordoz” – áll a Puskás Aréna pályafenntartási és kapcsolódó munkáinak ellátására kiírt közbeszerzés dokumentumaiban.

Az állami cég felhívásra csak a Garden Group Kft. küldött ajánlatot, akkor egy évre, kétszer meghosszabbíthatóan szerződtek 180 millió forintos keretmegállapodással. Mint írja a portál, az uniós közbeszerzési értesítőből most kiderült, hogy 

a gyep karbantartásának ára nettó 453 millió forintra emelkedett. 

A közbeszerzést nettó 453 millió forintos keretösszeggel írták ki, amelynek teljes lehívására nem vállaltak kötelezettséget. A Puskás Arénát megépíteni sem volt olcsó, mintegy 190 milliárd forintba került. Az RTL Híradónak nyilatkozó sportközgazdász egyébként korábban azt mondta: indokolt lehet a fűre költeni évi 180 millió forintot.


Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Belföld#puskás aréna#gyep#karbantartás

Címlapról ajánljuk