Belföld

Ingyenes fesztivál lesz a hétvégén Budapesten, népszerű előadók lépnek fel

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 12:57

Ingyenes fesztivált rendeznek a főváros 150. születésnapja alkalmából a Lánchídnál. Az eseményen többek közt Péterfy Bori, az Irie Maffia, Beck Zoli és Nagy Ervin is fellép.

Budapest 150. születésnapja, illetve a Lánchíd felújításának befejezése alkalmából ingyenes fesztivált rendeznek szeptember 16-án, szombaton a Clark Ádám téren – közölték a szervezők a weboldalukon.

A szervezők este koncertekkel, napközben pedig ingyenes gyerekprogramokkal, történeti kiállításokkal várják az érdeklődőket a pesti alsó rakparton. A 19:30-kor kezdődő koncert házigazdája Szabó Simon színész-műsorvezető lesz, a fellépők előtt pedig Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere köszönti majd a közönséget.

A következő előadók lépnek fel: Péterfy Bori, Irie Maffia, Király Viktor, Balla Eszter, Nagy Ervin, Lábas Viki, Kollár-Klemencz László, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Deniz és Orsovai Reni, Quartzbox, Random Trip, Dés László, Bocskor Bíborka, Farkas Izsák, Radics Gigi, Sör és Fű, Pásztor Anna, Ham Ko Ham, Hősök, Wunderlich József és Ember Márk.

A rendezvény szombat este 10-ig tart, további részletek és programtábla a Lánchíd fesztivál Facebook eseményében érhető el.

Mint arról korábban a Híradó is beszámolt, piknikkel kezdődött meg a Lánchíd birtokbavétele augusztus elején, miután megtörtént az átadás. A híd felújítása két év öt hónapig tartott, és bruttó 26,7 milliárd forintba került. A jövőben az autók egyébként nem használhatják majd a Lánchidat, a témában korábban az RTL Híradója is forgatott:

Nyitókép: A budai hídfő a felújított Lánchíd átadása napján, 2023. augusztus 4-én. Szigetváry Zsolt / MTI

 

#Belföld#lánchíd#fesztivál#ingyenes koncert#budapest150

Címlapról ajánljuk