Esztergomban tart frakcióülést a Fidesz és a KDNPJövő szerdán és csütörtökön hangolódnak az európai parlamenti választásra a kormánypártok.
Belföld

Esztergomban tart frakcióülést a Fidesz és a KDNP

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 12. 20:50

Jövő szerdán és csütörtökön hangolódnak az európai parlamenti választásra a kormánypártok.

A parlament őszi ülésszakának kezdetén a Fidesz és a KDNP képviselői kihelyezett frakcióülést tartanak Esztergomban jövő szerdán és csütörtökön – jelentette be a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Facebook-oldalán kedden.

Kocsis Máté úgy fogalmazott, „az elmúlt időszakban a brüsszeli elit dühítő és rossz döntéseket” hozott, „háborúpártiságával veszélyezteti Európa biztonságát, elhibázott szankcióival energiaválságot és gazdasági visszaesést idézett elő, ezért a jövő évi európai parlamenti választásokon változást kell elérni”.

A politikus azt írta, „háborúpárti brüsszeli vezetés” helyett „békepárti vezetést akarunk”, és meg kell akadályozni, hogy "az elhibázott szankciókkal" gyengítsék az európai gazdaságot.

Kocsis Máté megfogalmazása szerint nem „a genderpropaganda és a migráció erőltetése” a brüsszeli vezetés feladata, hanem az európai emberek képviselete.

Meg kell védeni a közös határokat, támogatni kell a családokat, a „brüsszeli kettős mércét” pedig meg kell szüntetni! – írta.

Nyitókép: Benko Vivien Cher/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Belföld#fidesz#kdnp#esztergom#frakcióülés#brüsszel

Címlapról ajánljuk