Belföld

A Booking-botrány miatt törvénymódosításra készül a magyar kormány

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 8. 9:11

Vizsgálják azt is, hogy lehet-e szabályozni azt, hogy jelentős piaci részesedéssel rendelkező cégek nem tartanak fenn ügyfélszolgálatot Magyarországon.

Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője közlése szerint a Fidesz törvénymódosítási javaslattal fog élni a Booking-botrány miatt, írja a Magyar Nemzet. 

Az ügyben korábban gyorsított vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), amely megállapította, hogy „az elmúlt időszakban lényegében minden napra jutott egy szállásadói jelzés a Booking fizetési gyakorlatával kapcsolatban: kevesebb mint egy hónap alatt 28 panasz érkezett a versenyhivatalhoz a szállásdíjak visszatartása miatt”.

A Fidesz-frakció a hazai kis- és középvállalkozások (KKV) érdekében bizonyos törvénymódosítási javaslatokkal fog élni, hogy ilyen helyzet többé ne alakulhasson ki. A frakción belül, valamint a különböző szervezetekkel is elkezdtünk egyeztetni arról, hogy milyen jogszabály-módosításokra lehet szükség ahhoz, hogy ilyen eset a jövőben ne fordulhasson elő

– mondta Szatmáry Kristóf, majd hozzátette, hogy vizsgálják, lehet-e szabályozni azt, hogy jelentős piaci részesedéssel rendelkező cégek nem tartanak fenn ügyfélszolgálatot Magyarországon, valamint, hogy létrehozhatnak-e a szálláshely-közvetítőknek egy kártalanítási alapot, ahová a vállalkozók a kárigényeikkel fordulhatnak.

A Booking-üggyel kapcsolatban a Fókusz szerkesztőségét is felháborodott, cserben hagyott emberek keresték meg:

 

Nyitókép (illusztráció): Dado Ruvic / Reuters

#Belföld#booking#szállás#gvh#fidesz#magyar kormány

Címlapról ajánljuk