Belföld

Booking-ügy: gyorsított vizsgálatot indít a GVH

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 14:40

A Gazdasági Versenyhivatalnál szűk egy hónap alatt minden napra jutott egy panaszbejelentés a szállásplatform fizetési gyakorlatával kapcsolatban.

Gyorsított ágazati vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A vizsgálat annak jár utána, hogy sérülhetett-e a piaci verseny többek közt a Booking szerződési- és szerződésteljesítési gyakorlatának ügyében.

Az elmúlt időszakban lényegében minden napra jutott egy szállásadói jelzés a Booking fizetési gyakorlatával kapcsolatban: kevesebb mint egy hónap alatt 28 panasz érkezett a versenyhivatalhoz a szállásdíjak visszatartása miatt – áll a GVH közleményében.

A versenyhatóság hozzátette, így felmerülhet a gyanú, hogy sérült a szabad piaci verseny a szállásadók között, ami közvetlenül kihathatott a fogyasztókra is, különösen a nyári főszezonban.

Mint arról beszámoltunk, már jó ideje tart a botrány a booking.com szállásfoglaló világcéggel kapcsolatban Magyarországon, sokan nem létező szálláshelyekről és ki nem fizetett pénzekről panaszkodnak sokan a közösségi médiában. A Fókusz szerkesztőségét is felháborodott, cserben hagyott emberek keresték meg:

Nyitókép (illusztráció): Dado Ruvic / Reuters

 

#Belföld#booking#szálláshely#gazdasági versenyhivatal

Címlapról ajánljuk