Belföld

Kövér László szerint Mészáros Lőrincnek bölcsességgel kellene viselnie az isteni adományát

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 7. 16:21

A házelnök beszélt még felelősségről, intelligenciáról is, aztán „állítólagos” nagykövetnek nevezte David Pressmant.

Interjút készített Kövér Lászlóval a Mandiner, amelyben a házelnököt megkérdezték, hogy „ami az esetleges önkritikát illeti”, egyetért-e Gulyás Gergellyel, aki „nagyobb szerénységet és kisebb hajót várna el” a jachtozó Mészáros Lőrinctől. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt az RTL-nek mondta el:


Kövér László az interjúban most úgy reagált, hogy „mindig is egyetértett ezzel”.

Nem azért, mert szégyellni kellene, ha valakinek sok pénze van, hanem azért, mert egy olyan történelmet megélt országban, mint a miénk, akkor is méltósággal és bölcsességgel kellene viselni az átlagból való kiemelkedés szerencséjét vagy isteni adományát, ha mindennek semmi köze nem lenne a politikához. De, mint látjuk, van. Az intelligencia és a felelősségérzet átlagos szintjének megléte mellett – azt hiszem – ez könnyen belátható

– magyarázta Kövér az interjúban, amelyben arról is megkérdezték, hogy az amerikai nagykövet meghívta-e az általa rendezett piknikre. 

Nem vagyok hivatalos érintkezésben az állítólagos amerikai nagykövettel

– mondta Kövér. Amikor megkérdezték, miért nevezi állítólagosnak, a házelnök azt felelte:

Másoktól hallom, hogy ő az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete, de a tevékenysége alapján őszintén szólva ez eddig nem derült ki számomra. A magatartása finoman fogalmazva is merőben szokatlan.

Kövér hozzátette, hogy „nem diplomáciai szakértő, nem is különösebben kedveli azt a világot, ahol minden szóra vigyázni kell”. 

Ám éppen azért is van bennem némi kétely, mert úgy látszik, ez a David Pressman nevű ember nem vigyáz arra, milyen szavakat használ, s milyen gesztusokat tesz. Visszatérve a kérdésre: a hatályos jogszabályokat betartva olyan partit rendez, amilyent csak akar, azokat hív meg, akikkel jól érzi magát – hozzáteszem, nem irigylem a vendégeit. Ha engem is meghívott volna, eszembe se jutott volna elfogadni! 

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

#Belföld#kövér lászló#házelnök#mandiner#david pressman#mészáros lőrinc#jachtozás

Címlapról ajánljuk