Belföld

A megafonosoknak egyszerre jutott eszükbe, hogy Karácsony Gergelyt támadják a dugók miatt

Mohos MátéMohos Máté

2023. szeptember 4. 18:44

Beindult a szinkronposztolás a Facebookon.

Budapesten lehetetlen közlekedni – mármint ez szűrődhet le azoknak, akik nem a fővárosban élnek, és a Megafon tagjaitól informálódnak az itteni életről. A Fidesz-közeli szervezet véleményvezéreinek hétfőn szinte egyszerre lett az a véleménye, hogy a Karácsony Gergely által okozott dugók miatt a főváros elesett.

A Megafon korábban még ezzel a szöveggel hirdette magát: „Mi nem akarjuk megmondani, hogy mi legyen a véleményed, de szeretnénk, ha te is hallatnád a hangodat!”

Bohár Dániel, a kárpátaljai magyarokat alázó Trombitás Kristóf, Apáti Bence, Déri Stefi és Kötter Tamás (a felsorolást itt önhatalmúan szakítjuk meg) mind arról posztoltak ma reggeltől kezdve, hogy „már lehetetlen küldetés a közlekedés Budapesten”, hogy „a fővárosi közlekedés lenullázódott” (?), illetve hogy „megbénította a várost” Karácsony Gergely.

Egy-egy influenszer több posztban is értekezett erről, de a témán kívül szintén visszatérő elem a Budapesten, sorban álló autókkal készített szelfik és videók. Gyakran ismételt ügy a BKK vonaljegyárainak „drasztikus” emelése 350 forintról 450 forintra, amely szerintük a tömegközlekedést használók számára is nagy problémát jelent (azt nem említik, hogy a bérletek ára nem változott, így akik rendszeresen használják a BKK-t, nem tapasztaltak drágulást).

Bohár Dániel szerint egyenesen „lehetetlen küldetés” a BKK-val (is) közlekedni Budapesten.

A bérletárakon a Mol Bubikat sem említi egyik poszt és videó sem. Szintén Bohár jelezte, hogy rengeteg posztja megosztása során már a jövőre tartandó önkormányzati választásokra is gondolt, amikor azt írta: „Egyetlen megoldás maradt! Jövő nyáron nem lesz Karácsony!”

Korábban arról írtunk: több pénzt költött facebookos hirdetésre a Megafon az uborkaszezonban, mint egy spanyol pártszövetség a választási kampány hajrájában. Az RTL Híradó pedig arról is beszámolt: Nem tudni, kitől kapott csaknem hárommilliárd forint támogatást a szervezet, ami idén Európa legdrágább online kampányát futtatta

#Belföld#megafon#dugó#budapest#karácsony gergely#poszt#facebook#fidesz

Címlapról ajánljuk