Belföld

Luxuslakópark épül Balatonszemes utolsó kempingjének helyére

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 4. 17:01

Sátorozás nem lesz, viszont lesz mélygarázs és medence a Balaton mellett.

Szemesbay Resort néven épül luxuslakópark Balatonszemesen a megfizethető Hattyú kemping helyén, írja az Átlátszó. Ez pont azután derült ki, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség többségi tulajdonos lett a Balatoni Hajózási Zrt.-nél.

Nyár eleje óta egy jókora gödör éktelenkedik a kemping helyszínén, ahol hamarosan 153 lakásos luxuslakópark lesz, 149 férőhelyes mélygarázzsal. Privát partszakaszt is kapnak majd az itt élők, amihez 8600 négyzetméteren mélyítik a Balaton medrét.

A kemping megmentéséért a helyiek által indított petíciót két éve még 5300-an írták alá. Mivel az egész Balaton a Natura 2000 természetvédelmi besorolás alá esik, a partjának beépítésére elvileg nincs lehetőség, de egy 2019-es törvény és a szemesi önkormányzat tettek róla, hogy mégis legyen.

Az ingatlan új tulajdonosa a 35. leggazdagabb magyar, Nagygyörgy Tibor, az Otthon Centrum és a hozzá tartozó cégcsoport alapító-tulajdonosa. Alapkezelője egymilliárd forintért, azaz négyzetméterenként 68 ezerért vásárolta meg a telket.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#luxus#kemping#Balatonszemes#beruházás

Címlapról ajánljuk