Belföld

Tanszercsomagokat osztanak a DK-s polgármesterek Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 3. 10:54

Több tízezer forintos iskolakezdési támogatást és tanszercsomagokat adnak a Demokratikus Koalíció polgármesterei Budapesten.

Ahogy arról az RTL Híradó már augusztus elején beszámolt, sok család nehéz helyzetbe került az idei iskolakezdéskor, miután egy év alatt több mint húsz százalékkal drágultak a tanszerek, miközben a családi pótlék összege 2008 óta változatlan, egy gyerek után 12 ezer 200 forint jár.


A Demokratikus Koalíció vasárnap az rtl.hu-nak is eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy a párt budapesti polgármesterei több tízezer forintos iskolakezdési támogatásokkal és tanszercsomagokkal nyújtanak segítséget.

A III. kerületben több mint 900 gyermek kapott egyenként 16 400 forint értékű tanszercsomagot. A IV. kerületben 18 iskolában kaptak tanszercsomagot az elsős diákok, ami gyurmát, vízfestéket, vonalzót és újrahasznosított műanyagból készült kulacsot és uzsonnásdobozt is tartalmazott.

A VII. kerületben beiskolázási támogatást nyújtanak azoknak a családoknak, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 131 ezer forintot: 1. osztályosok húszezer, a 2.-4. osztályosok 25 ezer, 5. osztálytól a nappali tagozatos tanulók pedig 23 éves korig harmincezer forintban részesülhetnek évente. Ezen felül minden óvodába és 1. osztályba lépő kisgyermeknek az önkormányzat biztosít egy egyszeri tanévkezdési csomagot, melynek értéke az óvodások esetében 3836 forint, az iskolásoké pedig 6225 forint.


A XI. kerületben tanévkezdő, illetve fenntarthatósági csomagokat kap több mint 6500 a helyi önkormányzati óvodákba járó, illetve állami iskolákban tanuló 1.–4. osztályos gyermek, és a csomagokat a kerületben élő alapítványi, illetve egyházi iskolákba járó gyerekekhez is eljuttatják.

A XV. kerületben egyszeri 25 ezer forintos önkormányzati segítség jár azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke szeptemberben kezdi meg az 1., az 5. vagy 9. osztályt, illetve középfokú tanulmányainak utolsó évfolyamát.

A XVIII. kerületben 8300 darab tanévkezdési csomagra 15 millió forintot különített el az önkormányzat, amelyeket az első tanítási napon az iskolájukban kaptak meg a gyerekek.

Vannak szülők, akik hónapokon át spórolnak a tanévkezdésre

Sok gyerek talán már augusztus utolsó napjaiban kiválasztotta az ünneplő ruháját az idei évnyitóra, ám sajnos egyre többen vannak olyanok, akik még ma sem tudják, mivel pakolják meg az iskolatáskát. Egy anyuka a Fókusznak elmondta, ő hogyan próbál meg évről évre spórolni.


Nyitókép: Híradó

#Belföld#iskolakezdés#demokratikus koalíció#polgármesterek#dk#budapest

Címlapról ajánljuk