Belföld

Az út szélén szülte meg gyerekét egy baranyai nő, az apa szerint a mentősök „mindenki előtt, ruhátlanul tették a mentőbe”

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 3. 11:44

A házaspár szerint a mentősök „megalázó módon jártak el”. A mentők szerint ez hazugság.

„Mindenki előtt, ruhátlanul tették be a mentőbe” férje elmondása szerint azt a baranyai nőt, aki az út szélén szülte meg gyermekét. Az apa az ATV Híradónak elmondta, hogy Szekszárdra akarta eljutni a Mohácshoz közeli Görcsönydobokáról, de már a szomszéd faluban félre kellett állniuk, mert megindult a szülés.

Steiner Csaba elmondta, hogy azonnal hívta a mentőket, és folyamatosan tartotta a kapcsolatot a diszpécserrel, aki azt mondta neki, hogy ne csináljon semmit. Mikor megszületett a kicsi, akkor mondta, hogy tegyék az anya mellkasára és takarják be. Ezután derült ki, hogy két mentőt kellett várni a mohácsi állomásról – jelentette az ATV Híradó.

Az apa elmondta, hogy „a hívástól kb. negyven perc volt mire kiérkeztek” a mentőautók: egyikbe az újszülöttet, a másikba az anyukát rakták, majd Pécsre szállították őket. A házaspár szerint a mentősök a helyzethez képest megalázó és emberségüket sértő módon jártak el.

Az esettel kapcsolatban a térség politikusai az ATV-nek elmondták: amellett, hogy Mohácson megszűnt a szülészet, a mentőknél történt változások nem kedveztek a környéken élőknek.

Az ATV kereste a mentőszolgálatot, de nem válaszoltak megkeresésükre.

Frissítés: Győrfi Pál reagált

A cikk megjelenése után reagált Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője. Azt állítja:

  • A mentők 12 percen belül a helyszínen voltak.
  • Szakszerű ellátásban részesítették a kismamát és az újszülöttet, akiket a szakma szabályai szerint szállítottak kórházba.
  • A „mindenki előtt, ruhátlanul tettek a mentőbe” állítás szemenszedett hazugság.
  • Az apa a kórházi átadáskor külön köszönetet mondott az ellátást végző bajtársaknak.
  • A mentőellátás és az ügyeleti alapellátás is jól szervezetten működik Baranya vármegyében.

Nyitókép: illusztráció – új mentőautók átadásukon az Országos Mentőszolgálat XIII. kerületi Róbert Károly körúti központjában 2023. június 21-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#mentő#mentősök#mentőszolgálat#szülés#házaspár#baranya

Címlapról ajánljuk