Belföld

Ismét helyreigazítást közölt a kormánypárti Metropol: hazudtak a Central Médiacsoport tulajdonosáról

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 2. 17:31

 A Metropol 5 pontban sorolja, mennyi minden volt valótlanság a cikkében.

Ismét helyreigazítást közölt a kormánypárti Metropol, ezúttal egy Varga Zoltánról írt tavaly őszi cikkük miatt, írja a Media1.

Mint írják, a fideszes médiaalapítvány, a KESMA / Mediaworks alá tartozó Metropol szombaton kénytelen volt beismerni, hogy hazugságokat terjesztett tavaly novemberben Varga Zoltán üzletemberről, a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosáról.

„Valótlanul állítottuk, hogy Varga Zoltán wellness-központot épít a János-hegyen; hogy sportcentrumot épít természetvédelmi területen; hogy egy sportcentrum építésébe kezdett a természetvédelmi terület szívében, a János-hegyen; valamint azt, hogy egy egész wellness-központot építtet kastélya kertjében, fürdőmedencékkel, szaunákkal, fitnesztermekkel. Valótlanul állítottuk továbbá Varga Zoltán ingatlanával kapcsolatban, hogy annak egyik tulajdonosa volt – az ő személyes közreműködésével – az a PRO CAPITAL, amelyik a Brit Virgin – szigetek hírhedt off-shore paradicsomában, Tortolán egy postafiók mögé lett elrejtve” – idézi a Media1 a Metropol helyreigazítását.

Mint arról  beszámoltunk, az ellene indult büntetőeljárásról nyilatkozott tavaly decemberben a Politicónak Varga Zoltán, a 24.hu-t és a Nők Lapját is kiadó Centrál Médiacsoport tulajdonosa.

A cikkben emlékeztetnek arra, hogy a magyar adóhatóság az üzletember ellen egy fideszes képviselő beadványa nyomán folytat eljárást, aki azt állítja, hogy Varga megkárosította az EU-s költségvetést azzal, hogy áron alul adott el egy uniós támogatásokkal létrehozott céget.

A vállalkozó azt mondta, alaptalan az ellene zajló eljárás, amellyel szerinte új szintet ért el a magyar kormány független szereplők ellen folytatott hadjárata. Azt mondta, az ellene indult nyomozás egyszerűen a szabad hangokat elhallgattató kampány része, és csak 20 százalékban szól róla, 80 százalékban az elitnek üzennek rajta keresztül: „ha nem vagy velünk és kinyitod a szádat, megtorlásra számíthatsz”.

Nyitókép: RTL

#Belföld#metropol#helyreigazítás#hazugság#varga zoltán#central médiacsoport

Címlapról ajánljuk