Belföld

Farkasházy Tivadar nem kezdi újra Ujhelyiékkel a szárszói találkozót

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 2. 10:05

Továbbá közölte: nem adja át a stafétát sem.

Meglepődve értesültem egy barátomtól, hogy Újrakezdjük a balatonszárszói találkozót! címmel Ujhelyi Istvánnal és Horgas Péterrel meghívtam szeptember 9-ére a Margitszigetre sokakkal együtt, ahol a SzázSzó találkozón jelképesen átadom a stafétát

– írja a nyomtatott Népszavában megjelent publicisztikájában Farkasházy Tivadar.

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő korábban azt mondta, hogy fel kellene éleszteni „a szárszói találkozók hagyományát”, mert véleménye szerint „igencsak ráférne a közéletre”. Ujhelyi állítólag meg is kereste Farkasházy Tivadar humoristát és Horgas Pétert, a Civil Bázis vezetőjét, akik elvileg támogatásukról biztosították.

Az új kezdeményezés már nevet is kapott, „SzázSzó” néven folytatnák, de nem Balatonszárszón, hanem Budapesten a Margitszigeten.

Farkasházy azt írja, ő erről nem is tudott: „Elvégre Rákosi elvtársat is meghívták Rákosi elvtárs 60. születésnapjára. Ettől még ott lehetnék, mivel aznap Pesten leszek, a Duna túloldalán, a Fejtő-szobornál mondok néhány szót; ő nemcsak nálunk volt 2003-ban Szárszón, hanem 1937-ben József Attilánál is. De utána sietek Kötcsére, ahol meg én veszem át a stafétabotot a Polgári Piknik szervezőitől”.

Továbbá azt is leírta, hogy már csak azért sem lehet jelen a Margitszigeten, mivel „fogalma sincs, kiket hívott meg, kiket nem, s Horgas Pétert pedig nem is ismeri.”

Ez persze nem lenne probléma, ha a tudtom nélkül általam is jegyzett meghívóban nem áll három olyan állítás, amely enyhén szólva nem felel meg a valóságnak, mert: 1. Nem kezdem velük újra Szárszót. 2. Nem adok át stafétát. 3. Nem hívtam meg rá senkit

– fogalmazott a humorista, aki egyébként azt is elmondta, hogy semmi kifogása, ha összehoznak egy hasonló eseményt, mint Szárszó volt, ezt elmondta Ujhelyinek is, csak ne az ő nevében csinálják és ne nevezzék annak.

Farkasházy az ellenzékről is kifejtette a véleményét, szerinte az ellenzéknek nem Orbán-rendszer a legnehezebb ellenfele, hanem saját maga:

Amíg ebben nem tesznek rendet ahelyett, hogy a Tranzitra és Tusványosra járkálnak fügefalevélként, megette a fene az egészet. Adja az ég, hogy e találkozó jól sikerüljön

– mondta a Heti Hetes egykori tagja.

Nyitókép: RTL

 

#Belföld#farkasházy tivadar#szárszó#ujhelyi istván#horgas péter#balatonszárszó

Címlapról ajánljuk