Belföld

Újraélesztették a baloldal találkozóját, Szárszó helyett jön a Százszó Találkozó

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 15. 16:10

Balatonszárszó helyett a Margit-szigeten fog összejönni a baloldal egy dzsemborin.

Évek óta gondolkodom már azon, hogy fel kell éleszteni a szárszói találkozók hagyományát, igencsak ráférne a közéletre – mondta a 24.hu-nak Ujhelyi István egykori MSZP-s európai parlamenti képviselő. Az ötlettel megkereste a korábbi főszervezőt, Farkasházy Tivadar humoristát, valamint Horgas Pétert, a Civil Bázis vezetőjét, akik támogatásukról biztosították.

Farkasházy és családja harminc éve, 1993-ban rendezte meg a nyaralójukban az első Szárszói Találkozót. A rendezvényen egészen 2016-ig évente összejöttek a magyar politikai, gazdasági, tudományos és művészeti élet képviselői, hogy az ország aktuális ügyeiről vitatkozzanak, a baloldal hagyományos nyári összejövetele volt.

Az újraélesztett dzsembori azonban több tekintetben is más lesz: új néven fog futni (Százszó Találkozó) és nem Balatonszárszón, hanem a Margit-szigeten lesz szeptember 9-én a zártkörű összejövetel.

Nyitókép: Farkasházy Tivadar házigazda és Selmeczi Tibor humoristák a XV. Szárszói találkozón Balatonszárszón 2016. június 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd.

#Belföld#szárszói találkozó#százszó találkozó#ujhelyi istván#farkasházy tivadar#Margit-sziget

Címlapról ajánljuk