Belföld

Ha lát egy visszérreklámot Karikó Katalinnal, nagyon gyanakodjon

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 18:29

Közleményt adott ki a biokémikus, mert megint visszaéltek a nevével. 

Ismét visszaéltek Karikó Katalin nevével és képével a neten, amivel kapcsolatban a biokémikus közleményt adott ki. Mint írta, korábban körömgomba elleni és vérnyomáscsökkentő szereket, legújabban visszerek és véráramlási zavarok otthoni kezelésével kapcsolatos készítményt reklámoznak a legismertebb online közösségi fórumon egy rá hivatkozó álinterjúban. A jogsértésre a barátai hívták fel Karikó figyelmét a napokban.

A fentiek alapján ismételten rögzítenem kell: ezen legújabb hirdetésben, reklámozásban nem vettem és nem veszek részt, ehhez sem a nevem, sem a képmásom felhasználását nem engedélyeztem, ezzel kapcsolatban interjút, tanácsot nem adtam, nyilatkozatot nem tettem, sajtótájékoztatót nem tartottam. 

„Hangsúlyozom: az álinterjúban a nevemmel és a képmásommal visszaéltek és visszaélnek, olyan szavakat, mondatokat, állításokat, nyilatkozatokat tulajdonítanak nekem, amelyeket én soha nem mondtam, nem állítottam” – tette hozzá. 

Karikó Katalin bízik abban, hogy az illetékes hatóságok, hivatalok, szervek haladéktalanul intézkednek, megteszik a szükséges lépéseket. 

„Mindenkit arra kérek, hogy az interneten és a közösségi fórumokon megjelent és megjelenő hirdetésekben nekem tulajdonított mondatokat, állításokat semmilyen körülmények között se azonosítsák személyemmel, a reklámozott terméket hozzám ne kössék! A kutatómunkámon, szabadalmaimon alapuló fejlesztésekről és készítményekről megbízható forrásból, például orvosoktól és a gyógyszerészektől érdeklődjenek” – tette hozzá a közleményben. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#karikó katalin#visszér#reklám#visszaélés#szte#szegedi tudományegyetem

Címlapról ajánljuk