Belföld

Elbontják a kutyapárt ingyen épített hídját Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 30. 22:00

Akadályozza az árvízvédelmet, ezért nem maradhat. Helyette 55 millióért építenek egy szabályos átkelőt.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt XV. kerületi szervezete egy gyalogoshidat épített a Szilas-patak felett nem messze a Pólus Centertől – írta a párt a Facebookon.

Az Ittlakunk.hu cikke szerint a hidat azért építették fel, hogy ne kelljen az önkormányzatnak 55 millió forintért hidat építenie, ugyanis ennyiért terveznek gyalogoshidat a patak fölé.

A párt azonban szerdán levelet kapott a Fővárosi Csatornázási Művektől, amelyben azt írták, hogyha nem bontják el a hidat öt munkanapon belül, akkor a cég intézkedik, és a bontás és a szállítás költségeit is kiszámlázza.

A cég tájékoztatása szerint rendszeresen folytatnak helyszíni ellenőrzéseket és ennek során észlelték a hidat, amely az ezen a területen mértékadó vízszint alatti szinten épült meg. A tiltás indoklásaként azt írták: a híd lefolyási akadályt képez, csökkenti a patakmeder vízszállítására igénybe vehető szelvényét. Az átjárón az uszadékok fennakadhatnak, ami lefolyási akadályt – szélsőséges esetben nagyobb mértékű vízvisszatorlódást – okozhat. Éppen ezért a Fővárosi Csatornázási Művek szerint mindenképpen el kell bontani a kétfarkúak építményét.

Nyitókép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

#Belföld#magyar kétfarkú kutya párt#híd#építés#elbontás

Címlapról ajánljuk