Belföld

Konténertermekben kezdik a tanévet egy gödi általános iskola tanulói

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 14:01

A tankerület két konténert állít fel osztályteremként a gödi Huzella Tivadar általános iskolában, a helyhiány miatt. 

Konténerekben kialakított osztálytermekben fog tanulni két negyedikes osztály a gödi Huzella Tivadar általános iskolában a most kezdődő, és várhatóan a következő tanévben is – írta a Magyar Narancs. A lap cikke szerint a konténerek az iskolával szemben, az utca túloldalán lévő tornacsarnok területén vannak felállítva.

„A konténerek a korábbi zsúfolt állapotok enyhítését szolgálják mindaddig, amíg további férőhelybővítések tudnak megvalósulni a településen” – mondta el a lapnak a tankerület igazgatója, Szabóné Forgács Gabriella. Az iskola vezetője, Horváth Ferenc a Narancsnak elmondta, hogy a konténereket nem „krízishelyzet elhárítása miatt telepítette a tankerület kérésünkre”, és átmeneti nehézségen segítik át az iskolát, és az „akár hosszú távon elfogadható megoldás” a számukra.

Beázott tornaterem

Közben az iskolában beázott a tetőt a tornacsarnok szertárában. A Naracsnnak eljuttatott képeken szétázott és egy részen leomlott plafon látható. Emellett a csarnok fűtésével is problémák vannak, és bármikor megadhatja magát, akkor pedig télen használhatatlan lesz a létesítmény – írta a lap. A Narancs értesülései szerint most attól tartanak, hogy a csarnoknál is beszakadhat a tető, vagy ha esik az eső, a szertárban felgyülemlett víz átfolyik és elönti a csarnokot.

Nyitókép: Google Street View

 

#Belföld#göd#iskola#általános iskola#konténer#tornaterem

Címlapról ajánljuk