Belföld

Csökkent a Fidesz népszerűsége, 30 százalék alatt a kormánypárt támogatottsága

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 9:26

Hosszú idő után először csökkent a Fidesz népszerűsége az IDEA Intézet felmérése szerint. 

Hosszú idő után újra 30 százalékos szint alá esett a kormánypártok támogatottsága: augusztus elején a felnőttek 27 százaléka szavazott volna a Fidesz-KDNP-re, az IDEA Intézet felmérése szerint – írta a 24.hu. A közvélemény-kutatás adatai szerint a Fidesz támogatottsága három százalékot eset az előző hónaphoz képest, a biztos szavazó pártválasztók között pedig két százalékos a visszaesés.

Idén először csökkent a Fidesz támogatottsága, de közben egyik ellenzéki párt sem tudta növelni a támogatottságát. A legerősebb ellenzéki pártra, a Demokratikus Koalícióra a teljes népesség 12 százaléka szavazott volna egy nyári választáson, ami a biztos szavazó pártválasztók között 20 százalékos szavazati arányt jelentett volna, és rajtuk kívül a Mi Hazánk és a Momentum jutott volna be a parlamentben, valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

#Belföld#fidesz#ellenzék#közvélemény-kutatás#népszerűség#támogatottság#felmérés#idea intézet

Címlapról ajánljuk