Belföld

Pesty László: Szar dolog gyáván leélni egy életet, még akkor is, ha baromi gazdag valaki. Három jachton utazni egyszerre nem lehet

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 23. 7:06

A dokumentumfilmes szerint a „Lölő-jelenség” kiküszöbölhető, de ehhez akarni kéne, hogy a magyar konzervativizmust még komolyabban vegyék.

A Népszavának adott videóinterjút Pesty László, saját magát ősfideszesnek tartó dokumentumfilmes, aki az elmúlt időszakban kormánykritikus kijelentéseivel került a figyelem középpontjába.

A »Lölő-jelenség« kiküszöbölhető, de ehhez akarni kéne, hogy a magyar konzervativizmust és a nemzeti gondolatot emberek tömegei még komolyabban vegyék, mint most

– mondta a lapnak Pesty László, aki szerint egy kis bátorság kell a dolgok kimondásához.

„Szar dolog gyáván leélni egy életet, még akkor is, ha baromi gazdag valaki. Ugyanis négy pár cipőt egyszerre fölvenni nem lehet. Három jachton utazni egyszerre nem lehet. Négy darab tízezer dolláros öltönyt egyszerre fölvenni nem lehet, és három steaket sem lehet egyszerre megenni” – véli a dokumentumfilmes, aki azt ígérte, hogy fog neveket mondani, akik „köztörvényes bűncselekményeket követtek el.”

Pesty saját bevallása szerint többször nyomatékosította, egyelőre nem fogja kimondani azokat a bizonyos neveket, azonban azt állítja, hogy a terve kapcsán nagyon pozitív visszajelzéseket kapott a Fidesz alsó és felső szintjeiről.

Gratuláltak, megköszönték, és azt mondták, hogy ez elvezethet egy megtisztuláshoz

– állította a lapnak Pesty, aki szerint a Fidesz kilencven százaléka becsületes és jó szándékú emberekből áll, és csak tízszázaléknyian vannak azok, akiknek ténykedését morálisan kifogásolhatónak tartja.

Hozzászólna?

 

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI

#Belföld#pesty lászló#mészáros lőrinc#interjú#fidesz#magyarország#JACHT

Címlapról ajánljuk