Belföld

20 millió forintot és 11 ezer eurót tart állampapírban Bóka János új EU-ügyi miniszter

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 21. 13:17

A kormány állampapír-vásárlásra buzdító üzenete nem maradt hatástalan.

Felkerült a kormány honlapjára Bóka János, a kormány új európai uniós ügyekért felelős miniszterének vagyonnyilatkozata, írja a hvg.hu.

Bókának a dokumentum szerint egy 73 négyzetméteres budapesti lakása van a IX. kerületben, amelyhez egy lomtároló és egy teremgarázs-beálló tartozik. Az ingatlannak háromnegyed részben tulajdonosa. Ezenkívül felerészben övé még egy 49 négyzetméteres szegedi lakás és a hozzá tartozó garázs, írja a portál.

Az autója egy Opel Astra K Sports Tourer, amelyet 2016 óta használ.

Bóka a vagyonnyilatkozata szerint 20 millió forintot tart egyéves Magyar Állampapírban, 11 ezer eurót (4 millió forintot) pedig Euró Magyar Állampapírban. Bankban további 13,5 millió forintot tart, tartozásai nincsenek, írja a hvg.hu.

Mint arról beszámoltunk, augusztus 1-jétől Bóka János az európai uniós ügyekért felelős miniszter a kormányban. Bóka korábban az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára volt. Bókát azután nevezték ki, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter lemondott: az igazságügyi feladatokat Tuzson Bence államtitkár látja el miniszterként, míg az európai ügyeket Bóka János viszi.

Nyitókép: Novák Katalin köztársasági elnök átadja a miniszteri kinevezési okmányt Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszterjelöltnek 2023. július 4-én. Fotó: MTI/Sándor-palota/Kékesi Donát

#Belföld#bóka jános#vagyonnyilatkozat#állampapír

Címlapról ajánljuk