Belföld

Hátborzongató videón a 4-es erősségű földrengés Békés megyében

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 16:50

Megörökítette egy békés megyei családi háznál egy biztonsági kamera azt a szombat délelőtti földrengést, amit egy csomó településen lehetett érezni az ország délkeleti részén. 

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, szombat délelőtt 11 óra után 4-es erősségű földrengések voltak az ország délkeleti részén. Tucatnyi településen érezték a két, gyors egymást követő földrengést szombat délelőtt, de károkról senki nem számolt be. Békéscsabán és környékén többen is félelmetes morajlásról számoltak be, valamint arról, hogy kilengett a csillár, és mozogni kezdtek a bútorok.  

A ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma most közzétett egy olvasói videót a Facebookon az első földrengésről. Mint írják bejegyzésükben, a felvétel Csabacsűdön készült, a felvételen pedig jól látszik a földrengés intenzitása, a „rengések pár perc elteltével pattantak ki”.

Hozzátették, az ilyen típusú földrengések igencsak ritkák. A kisebb-nagyobb utórengések folyamatosak, a következő napokban még aktivitás várható – írták a posztban.

Nyitókép: Facebook / ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

#Belföld#földrengés#békés megye#Videó

Címlapról ajánljuk