Belföld

Állami kitüntetés járt Csepregi Évának, akit lenyűgöz Szijjártó munkabírása, és a náci emléktúra szervezőinek is

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 10:05

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta Csepregi Éva, akit jó érzéssel tölt el, hogy a Fidesz kezében van az ország irányítása. Novák Katalin a Kitörés Emléktúra szervezőit is kitüntette

Csepregi Évát a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki Novák Katalin köztársasági elnök, a belügyminiszter felterjesztése alapján. A Neoton Família énekesnője „évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő előadóművészete, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozása és felzárkóztatása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként” kapta meg az állami kitüntetést.

Ezzel kapcsolatban a Telex emlékeztetett arra, hogy tavaly év végén a Mandinernek adott interjújában kijelentette, hogy lenyűgözi Szijjártó Péter munkabírása és kitartása, és jó érzéssel tölti el, hogy „olyanok kezében van az ország irányítása, akik például az orosz–ukrán háború láttán békét akarnak, megoldást sürgetnek, és kiállnak a magyar érdekek mellett”.

Elmondta, hogy már azelőtt találkoztak Szijjártóval, hogy a fideszes politikusból külügyminiszter lett, és azóta többször is találkozott vele a koncertjeiken, és az Operettben Szijjártó még a páholyába is meginvitálta.

Novák Katalin a Kitörés Emléktúra szervezőit is kitüntette

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta augusztus 20-a alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök Moys Zoltánnak, a Kitörés Emléktúrák egyik szervezőjének is. 

Az indoklás szerint „a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei mellett a helyi magyarság mindennapjait bemutató, a természetjárást népszerűsítő tevékenysége, különösen a »Hazajáró« című műsor készítése során végzett színvonalas és odaadó munkája elismeréseként” adták a kitüntetést. 

Az 1945. február 11-i budai várbeli kitörés emlékére szervezett túrát, és melyeken sokan német SS vagy Wehrmacht egyenruhákban vesznek részt a Hazajáró Egylet honlapján keresztül lehet jelentkezni.Nem csak Moys kapott lovagkeresztet, a Hazajáró Egylet másik vezetője, Kenyeres Oszkár is ki lett tüntetve.

Nyitókép: Csepregi Éva Soltész Miklóssal, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával beszélget. Fotó: MTI/Kovács Attila

#Belföld#csepregi éva#kitüntetés#novák katalin

Címlapról ajánljuk