Belföld

Kósa Lajos: Akik a „rettenetes izé klímaváltozást” emlegetik, mennyien követelték, hogy tiltsuk be a szén-dioxid-alapú italokat?

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 18. 12:03

Kósa Lajos kifejtette gondolatait a sáskaevésről, de azt is állította, hogy ma a söripar és az üdítőital-gyártás az egyik legnagyobb vízfogyasztású és szén-dioxid-kibocsátású ágazat. Azt javasolja, aki nem hisz neki, igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. 

„Ma a söripar és az üdítőital-gyártás az egyik legnagyobb vízfogyasztású és szén-dioxid-kibocsátású ágazat. Mert hát próbálja ki, aki nem hisz nekem, igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni” – fejtette ki gondolatait Kósa Lajos a debreceni Farmer-Expó megnyitóján.

A 444.hu összeszedte, mik voltak Debrecen fideszes országgyűlési képviselőjének legérdekesebb megszólalásai a rendezvényen. Kósa Lajos például így folytatta a fentebb említett, zöld fordulattal és a klímaváltozással kapcsolatos okfejtését:

Amit kiböfög az szén-dioxid, mi lenne más. Azok, akik a szén-dioxidot mint főellenséget, karbonlábnyom, rettenetes izé klímaváltozás, ezeket emlegetik, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes szén-dioxid-alapú italt, mert veszélyes a klímára? Beleértve a sörgyártást? Senki! Vajon miért? Ki tudja?

De arról is beszélt, hogy 200 év múlva már nem lesz Európai Unió, ezért nem is érdemes komolyan venni Brüsszelt. Illetve mindezen felül volt még egy érdekes eszmefuttatása a „kérődző állattartás kontra sáskaevés” témában. 

Kósa szerint rendben van a sáskaevés, ám hangsúlyozta: „a kérődző állat valamit megeszik, az egyébként nő. Az nem fog szublimálni csak úgy, hanem akkor mindenféle, egyébként a növényi rothadásra jellemző folyamaton megy keresztül, éppúgy kibocsátja, amit a kérődző állatok kibocsátanának.”

Jó étvágyat kívánunk Brüsszelben a sáskához!

– üzente még Kósa Lajos.  

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#kósa lajos#söripar#üdítőital-gyártás#széndioxid-kibocsátás#klímaváltozás

Címlapról ajánljuk