Belföld

Nem volt olyan vidéki helyszín, ami bevállalta volna a Szikra Mozgalom táborát

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 10. 20:24

Esztergomból, Bodajkról és egy dunakanyari helyszínről is visszautasították a Szikra Mozgalom megkeresését.

Mivel egyetlen vidéki helyszínnel sem tudott leszerződni a Szikra Mozgalom, így háromnapos tábor helyett végül a Népligetben tartja meg a tervezett programjuk egy részét a szervezet augusztus 19-én – írja a 444.hu.

A rendezvényen Donáth Anna, Jámbor András és Ungár Péter vitatkozik majd arról, hogy szerintük mi okozta az ellenzék tavalyi bukását, és hogyan kellene felállniuk belőle. A Szikra Táborra regisztráltaknak automatikusan visszautalják a tábor részvételi díját.

A Szikra Mozgalom eredetileg Bodajkon tartotta volna meg a nyári dzsemboriját, de törölték a foglalásukat. A Mérce arról írt akkor, hogy információik szerint a fideszes polgármester kérésére mondta vissza a Bodajki Falutábor a rendezvény befogadását.

Utána új helyszínt kerestek, de mindenhonnan elküldték őket. A 444.hu szerint Esztergomban csak az ajánlattételig jutottak, egy dunakanyari helyszínről pedig azután pattantak le, hogy leadták az adományokból összegyűjtött foglalót.

Nyitókép: Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője beszédet mond a mozgalom tüntetésén, amelyen a demonstrálók a „végrehajtói maffia felszámolását” és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete előtt 2023. május 30-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi.

#Belföld#szikra mozgalom#Jámbor András#tábor#népliget#donáth anna#ungár péter

Címlapról ajánljuk