Belföld

Szikra Mozgalom: Politikai nyomás miatt lehetetlenítik el a táborunkat

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 3. 14:23

A mozgalom szerint a Fidesz megtámadta a nyári táborukat, alig két héttel a rendezvény előtt törölték foglalásukat.

„Politikai nyomásgyakorlás miatt törölték a foglalásunkat a nyári táborunkra” – írja Facebookon a Szikra Mozgalom, amely szerint a Fidesz támadta meg az eseményt. Hozzátették, hogy a tábort mindenképp megtartják, de új helyszínen kell ezt megtennük.

A Mérce úgy tudja, hogy a fideszes polgármester kérésére mondta vissza a Bodajki Falutábor a rendezvény befogadását.

Azt írta a mozgalom: „Van-e annál pitiánerebb, mint amit most a hatalom bemutat? A Szikra nyári táborát alig két héttel a rendezvény előtt mondta vissza a már fél éve lefoglalt helyszín politikai nyomás miatt”. Nemrég a szélsőjobboldali blogszférában kapott nagyobb figyelmet az esemény.

A mozgalom már talált is új helyszínt, „azonban keresés nem volt zökkenőmentes: hiába találtunk akár nyitott helyszín szolgáltatókat, volt rá példa, hogy egyértelmű háttérbeli nyomásgyakorlások miatt megszakadtak az egyezkedések. Nyilvánvaló hogy politikai üldözésről van szó, a Fidesz hiába játssza el hogy lehet politikai közbeszéd Tusványossal és a Tranzittal, ellehetetleníti az ország egyetlen nyíltan ellenzéki és baloldali táborát”.

Ezen felül adományokat kérnek követőiktől, hogy a felmerült pluszköltségeket fedezni tudják. Korábban arról is írtunk, hogy a Szikra parlamenti képviselőjét, Jámbor Andrást ismeretlenek halálosan megfenyegették.

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

#Belföld#szikra mozgalom#Jámbor András#tábor#helyszín#szélsőjobb

Címlapról ajánljuk