Belföld

„Nem volt idő a pánikra” – megszólalt az anyuka, aki egy budapesti benzinkúton, az autóban szülte meg kislányát

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 9. 17:12

Csak arra tudott gondolni, hogy a baba jól legyen, és hogy minél hamarabb megérkezzenek a mentők – mesélte Czikó-Ruszinkó Réka az RTL-nek, aki egy budapesti benzinkúton, családi autójuk csomagtartójában szülte meg kislányát hétfőn.

Mint arról mi is beszámoltunk, egy nő egy budapesti benzinkúton, az autóban hozta életre kisbabáját hétfőn a mentők segítségével. Az Czikó-Ruszinkó Réka az RTL Híradó riporterének adott interjúban mesélte el, hogyan alakultak így az események.

Felköltöttem a férjemet, hogy szerintem ma szülünk

– kezdte. 

Reggel 15 perces fájásokkal ébredett, majd elment zuhanyozni, de akkor már ötperces fájásai voltak. Már van egy kisfia, aki szeptemberben lesz hároméves, így tudta, hogy ilyenkor már menni kell a kórházba.

„Nem volt idő a pánikra” – megszólalt az anyuka, aki egy budapesti benzinkúton, az autóban szülte meg kislányát
Fotó: A család személyes archívuma 

Autóba ültek, de az események felgyorsultak. Az M5-ös bevezetőn már tolófájásokat érzett. Úgy ítélték meg, hogy a reggeli forgalomban a benzinkút az a hely, ahol a legbiztonságosabban meg tudnak állni. Az autóban a nagyfiuk is velük volt.

Megálltunk a benzinkúton, a mentők elindultak felém, a diszpécser irányította a férjemet, hogy mit csináljon. Lehajtotta a hátsó ülést, kinyitotta a csomagtartót, és igazából ott már nekem tolnom kellett. Nagyon gyorsan történt minden, csak annyi jutott el a tudatomig, hogy ez a baba itt fog megszületni az autóban, a benzinkúton.”

A sajtóban eddig leírtakkal ellentétben nem folyt el a magzatvíz – pontosított az anyuka. Bella burokban született, a mentősök szedték le róla, akik azt mondták, nagyon szerencsés kislány lesz. „Rögtön felsírt, a mellkasomra rakták” – mesélte Réka, aki nem esett kétségbe a körülményektől.

Nem volt idő a pánikra, dolgoztak az ösztönök. Csak az volt bennem, hogy nehogy baja legyen, de nem pánikoltam 

– osztotta meg.

A kismama nagyon büszke a férjére is, aki bár egy „ájulós fajta”, és nagyon izgult, kézben tartotta a dolgokat és a fiukra is oda tudott figyelni. Azt mondja, a benzinkutasok is nagyon segítőkészek voltak, szeretne pár nap múlva visszamenni hozzájuk, és köszönetet mondani.

A kalandos szülés után az anyuka és a kicsi Bella is jól van.

#Belföld#szülés#budapest#benzinkút#újszülött

Címlapról ajánljuk