Belföld

Benzinkúton, autója hátsó ülésén szülte meg gyermekét egy nő Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 7. 17:13

A nő magzatvize elfolyt, azonban a család csak egy budapesti benzinkútig jutott, mert időközben beindult a szülés. A nő végül a mentősök segítségével az autó hátsó ülésén hozta világra kislányát.

Dunakesziről indult kórházba férjével és 2 éves gyermekével az a 25 év körüli kismama, aki végül egy budapesti benzinkúton, a család autójában szülte meg kislányát – közölte a Facebookon az Országos Mentőszolgálat.

Mint írják a bejegyzésben, a család hétfőn indult útnak, miután reggel elfolyt a nő magzatvize. Siettek a kórházba, azonban

csak egy budapesti benzinkútig jutottak, ahol „felgyorsultak az események”, ugyanis beindult a szülés.

Az apa értesítette a mentőket, az esetkocsi és a koraszülött rohamkocsi perceken belül a helyszínre ért. A mentőtiszt megvizsgálta a várandós nőt, majd arra jutott, hogy már nem szabad tovább szállítani – így végül az autó hátsó ülésén, a csomagtartót felnyitva segítették világra a gyermeket.

A kislány gyorsan meg is született, és szinte azonnal felsírt, a Bella nevet kapta. A mentősök a helyszíni ellátás után az édesanyát és az újszülöttet is stabil állapotban szállíthatták kórházba.


Nyitókép (illusztráció): MTVA / Bizományosi: Róka László

 

#Belföld#budapest#benzinkút#szülés#országos mentőszolgálat

Címlapról ajánljuk