Belföld

Jön az online időpontfoglalás az egészségügyben

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 4. 14:22

Digitális időpontfoglalási rendszert szeretne bevezetni a kormány az egészségügyben. A kormány abban reménykedik, hogy a páciensek így egyszerűbben és gyorsabban kapnak majd időpontot járóbeteg-szakellátásra. 

Digitális időpontfoglalási rendszert vezetne be a kormány az egészségügyben, a Belügyminisztérium már társadalmi vitára bocsátotta az erről szóló rendelettervezetet is – adta hírül a 24.hu.

Mint írja a lap, a kormány abban reménykedik, hogy a páciensek így egyszerűbben és gyorsabban kapnának időpontot a számukra szükséges szakrendelésre, az ellátás az általa lefoglalt időpontban valósulna meg. A rendszer használata 

jövő márciustól lenne kötelező azoknak a közfinanszírozott szolgáltatóknak, amelyek a járóbeteg-szakellátást legalább heti 300 vagy nagyobb óraszámmal, és legalább öt szakmában működtetik. 

A lap információi szerint nekik folyamatosan frissíteni kell a beutalóval és beutaló nélkül igénybe vehető szolgáltatásaikra nyitva álló időpontokat. Az online rendszerben az időpontfoglalást a beteg számára a járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató, a beutalóval igénybe vehető ellátások esetén a beutaló orvos, beutaló nélkül igénybe vehető ellátások esetén a beteg háziorvosa vagy kezelőorvosa végzi. A javaslatot társadalmi egyeztetésre bocsátották, ami augusztus 12-én zárul le.

Nyitókép: Varga György / MTI

 

#Belföld#digitális#online#egészségügyi rendszer#belügyminisztérium#betegellátás#szakrendelés

Címlapról ajánljuk