Belföld

Vadai Ágnes megkérdezte az ügyészséget, hová tűnt a Fudan Egyetem alapítványa – Polt Péter szokás szerint átpasszolta a rendőrségnek az ügyet

rtl.hurtl.hu

2023. július 31. 14:03

Az alapítvány több száz millió forint közpénzből gazdálkodik.

Polt Péter szokás szerint feljelentésként értékelte a DK képviselőjének, Vadai Ágnesnek a kérdését, hogy mi történt a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvánnyal, szúrta ki a hvg.hu. 

Mint arról június végén beszámoltunk, lehetetlen megtalálni a Fudan Alapítványt: eltűntek az irodájukból és a telefonszámuk sem él már. A több száz millió forint közpénzből gazdálkodó alapítványt még akkor hozták létre, amikor a Diákváros helyén a kínai Fudan Egyetem magyar campusát akarták megépíteni. 


Az RTL Híradónak Csák János miniszter, az alapítvány elnöke később azt mondta: „Előkészítést végez a Fudan Alapítvány Budapesten”. Hogy pontosan mit készítenek elő, miközben a kínai Fudan Egyetem fővárosi campusánek építését a kormány bizonytalan időre elhalasztotta, az alapítvány pedig semmilyen elérhetőségén nem található, azt hiába kérdezték Csák Jánostól, a miniszter félbeszakította az interjút és nem volt hajlandó válaszolni több kérdésre.


Miután az RTL Híradó sikertelenül próbálta megtudakolni a minisztertől,  hogy épp mi történik náluk, Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese ellátogatott a Fudan Alapítvány állítólagos székházához.

A miniszter annyit árult el, hogy a székhelyük épületének hatodik emeletére költöztek. Tompos azt írta: „A költözést úgy sikerült megvalósítaniuk, hogy az irodaház recepcióján sem tudtak róla, de sebaj. Ma fel is mentem a VI. emeletre, ahol a Tempus Közalapítvány igazgatója megerősítette, hogy igen, a Fudan tőlük bérel egy irodát, de nincs bent senki." 

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#fudan egyetem#Fudan Alapítvány#polt péter#ügyészség#vadai ágnes#nyomozás

Címlapról ajánljuk