Belföld

Mindent letarolt a hazai mozikban Barbie és Oppenheimer

rtl.hurtl.hu

2023. július 31. 16:40

A bemutató óta eltelt tíz napban már 533 ezer jegyet adtak el a két filmre.

Magyarországon is jól szerepelt a Barbie és az Oppenheimer a mozipénztáraknál: a bemutató óta eltelt tíz napban már 533 ezer jegyet adtak el a két filmre, vagyis már több mint egymilliárd forintért vettek belépőt a magyarok – írja a hvg.hu a Filmforgalmazók Egyesületének összesítése alapján.

Az adatok szerint a Barbie százezer új – csütörtöktől vasárnapig jegyet váltó – nézőjével már 293 ezer látogatónál tart, az Oppenheimerre pedig 83 ezren mentek el ezen a hétvégén, és összesen 240 ezer ember nézte meg itthon.

A két filmre együttesen több mint egymilliárd forintért vettek jegyet a magyarok, amiből 580,6 millió a Barbie, 495,3 millió pedig az Oppenheimer bevételét tette ki.

A lap megjegyzi, hogy bár a premierhétvégéken hatalmas az érdeklődés a sikerfilmekre, utána akár 40-50 százalékkal kevesebb nézőt vonzanak, a két produkciónak alig esett vissza a látogatottsága: az adatok alapján a Barbie-é mindössze 10, az Oppenheimeré 16 százalékkal csökkent.

Felrobbantotta a mozikat a „Barbenheimer”

Mint arról beszámoltunk, Greta Gerwig lett a világ valaha volt legsikeresebb női rendezője, miután az általa készített Barbie több pénzt termelt, mint az eddigi rekorder, Patty Jenkins filmje, a Wonder Woman. A játékbabáról készült film, amelynek Margot Robbie és Ryan Gosling a főszereplői, egyszerre debütált a mozikban az Oppenheimerrel, de könnyedén lenyomta azt.

A Barbie 155 millió dolláros bevételt generált, míg az Oppenheimer 80,5 milliót szedett össze a film nyitóhétvégéjén. Igaz, ha ez így folytatódik, még Christopher Nolan filmje, az atombomba egyik feltalálójáról szóló történelmi-életrajzi filmdráma is bőven sikeres lesz, sőt arra is van esély, hogy a jegyeladásokat tekintve a két film együtt az év legsikeresebb hétvégéjét szállítja majd.

Nyitókép: RTL Reggeli

 

#Belföld#barbie-film#oppenheimer#barbenheimer#mozi#jegyeladás

Címlapról ajánljuk