Kultúra

Atombombaként robbant be a Barbie-film, de az Oppenheimer alkotóinak sem kell szégyenkezniük

rtl.hurtl.hu

2023. július 22. 20:47

A mozipremier napján az év eddigi legsikeresebb első napos jegybevételét hozta a Barbie-film, de az Oppenheimer alkotóinak sem kell szégyenkezniük. Arra is van esély, hogy a jegyeladásokat tekintve a két film együtt az idei legerősebb hétvégéjét szállítja majd.

Már a premier napján 22,3 millió dolláros bevételt szerzett a Barbie-film, amivel az idei év eddigi legsikeresebb első napos jegybevételét produkálta a Warner Bros. alkotása. Az Oppenheimer alkotói sem panaszkodhat, a film 10,7 millió dolláros bevétellel zárta az első napot a mozikban világszerte – írja a CNBC adatai alapján a portfolio.hu.

Az amerikai lap számításai szerint a Barbie-film vetítésének első három napján 140 millió dolláros jegybevételre számíthat, míg az Oppenheimernek 50-60 millió jöhet össze a hétvégén. Sőt arra is van esély, hogy

a jegyeladásokat tekintve a két film együtt az év legsikeresebb hétvégéjét szállítja majd.

Július 21-én debütált a mozikban a „minden idők leghíresebb játékbabájáról” szóló, Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült vígjáték, a Barbie és a Christopher Nolan rendezte, Oppenheimer című, az atombomba egyik feltalálójáról szóló történelmi-életrajzi filmdráma. A világhírű rendező korábban exkluzív interjút adott a Fókusznak. 

A két teljesen eltérő hangvételű és stílusú film bemutatója ugyanarra a hétvégére esett, és már hetekkel ezelőtt mémesült, a címük is „Barbenheimerré” mosódott össze, rajongói plakátok készültek. A jelenségről korábban Dudás Viktor filmszakértőt kérdeztük a Reggeliben.

Nyitókép: Warner Bros.

#Kultúra#barbie-film#oppenheimer#mozi#premier#jegyeladás

Címlapról ajánljuk