Belföld

Lélegzetelállító videón Orbán Ráhel szőlői és a Tiborcz István közeli borház

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 8:02

Orbán Ráhelt, a miniszterelnök lányát 2021-ben regisztrálták földművesként, így van lehetősége földet venni, ha a kérdéses területekre nincs elővásárló.

Júniusban mi is beszámoltunk róla, hogy Sárazsadányban vásárolna 34 hektár szőlőt, legelőt és gyümölcsöst Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb gyermeke.  A 48 különböző helyrajzi számon fekvő ingatlanok összesített vételára 273 millió forint. Később újabb 60 hektárnyi területet nézett ki magának.

A miniszterelnök lányának nevében, férje Tiborcz István járt el. A BDPST Zrt.-n keresztül az ő közvetett tulajdonában van a szőlőket bérlő Patrícius Borház is. A miniszterelnök lánya által megvásárolt szőlőkön jelzálog van bejegyezve az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. javára, és kevés kivételtől eltekintve, mindet a Patricius Borház bérli. A Patrícius nemrégiben került Tiborcz István közvetett tulajdonába. 

A miniszterelnök lányát 2021-ben regisztrálták földművesként, így van lehetősége földet venni, ha és amennyiben a kérdéses területekre nincs elővásárló.

Az Átlátszó mutatta be, hogy a 600 millió forintos üzlet sajátossága, hogy a szőlők egy része korábban már az édesanyja, Lévai Anikó tulajdonában is voltak. Lévai közel húsz éve, a család vagyonosodásával kapcsolatos botrány után adta el a telkeket Kékessy Dezsőnek, aki viszont idén elhunyt. 

Az oknyomozó portál június végén elment megnézni a sárazsadányi és bodrogkisfaludi szőlőket, hogy lássák mit vásárolt a miniszterelnök lánya. Bár többször, több csatornán is keresték az eladókat, nem sikerült megszólaltatni őket:


Nyitókép: Átlátszó / YouTube

 

#Belföld#Orbán Ráhel#tiborcz istván#tokaj#földműves

Címlapról ajánljuk