Belföld

Beleállt a belharcba Körmend fideszes polgármestere, akit nem akar indítani pártja jövőre

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 10:53

Úgy tudni, Bebes István arra készül, hogy leváltsa a helyi rádió éléről korábbi bizalmasát.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a körmendi Fidesz több tagja közölte a várost több mint húsz éve vezető Bebes István polgármesterrel, hogy a jövő évi választáson nem őt indítják, hanem Belencsák István alpolgármestert.

Úgy tűnik, Bebes a döntésbe nem törődik bele, kilátásba helyezte, hogy a Fidesz támogatása nélkül, függetlenként is elindul jövőre. Nemrég az Ugytudjuk.hu azt írta: Bebesre hivatkozva aktivisták járják Körmendet és arról érdeklődnek, hogy a helyiek rá, vagy Belencsákra szavaznának inkább. Belencsák viszont hivatalos Facebook-oldalt indított, hogy a közösségi platformon népszerűsítse magát.

A legfrissebb fejlemény, hogy szerdán reggel 8 órára Bebes István képviselőtestületi ülést hívott össze, amelynek napirendjén két nyíltan tárgyalt és egy zárt ülés elé vitt téma szerepel. Az utóbbira a helyi rádiót érintő döntéshozatalként hivatkozik a napirend, de az Ugytudjuk.hu információi szerint Bebes a helyi politika szempontjából stratégiailag fontos rádió éléről akarja leváltani korábbi bizalmasát, Molnár Dánielt.

A portál azt írja: Molnár korábban a polgármesteri kabinetet is vezette, de a belharc kirobbanása után Bebes úgy érezhette, hogy elárulta őt. Kérdés, hogy lesz-e Bebesnek többsége: a helyi képviselőtestületnek rajta kívül hat Fidesz-KDNP-s, négy független és egy jobbikos tagja van.

Nyitókép: MTI / Varga György

#Belföld#körmend#fidesz#belharc#Bebes István

Címlapról ajánljuk