Belföld

Saját helyettese küldené nyugdíjba Körmend fideszes polgármesterét

rtl.hurtl.hu

2023. június 16. 17:40

A fideszes polgármesterrel már közölték a képviselők, hogy az alpolgármestert támogatják. A végső döntés a párt országos szervezete hozza meg.

A körmendi Fidesz szervezet több tagja, köztük önkormányzati képviselők közölték Bebes István polgármesterrel, hogy  a jövő évi választáson nem őt, hanem a jelenlegi alpolgármestert, Belencsák Istvánt indítják – írja a Nyugat.hu. Bebes viszont kijelentette, mindenképpen elindul a választáson, még akkor is, ha függetlenként vagy civilek támogatásával kell ezt tennie.

A most 67 éves Bebes István 2002-től Körmend polgármestere, 1998 és 2014 között országgyűlési képviselő is volt. A lap úgy tudja, hogy az országos vezetés fiatalítás mellett döntött, aminek lebonyolítását a választókerületi elnökökre bízták, és ennek lehet az „áldozata” Bebes István is.

A cikk szerint Bebes az elmúlt években egyre több emberrel került konfliktusba mind a pártban, mind annak körmendi szervezetében, mind pedig az önkormányzatban, mert a polgármester egyszemélyben döntött gyakorlatilag minden kérdésről.

A Fidesz szabályzata szerint a helyi szervezet tesz ajánlást a polgármester-jelölt személyére, a végleges döntést azonban országos szinten hozzák meg majd.

Nyitókép: Bebes István, (Fidesz-KDNP), Körmend polgármestere. Fotó: MTI/Balogh Zoltán.

#Belföld#önkormányzati választás#körmend#Bebes István#belencsák istván#fidesz

Címlapról ajánljuk