Belföld

Orbán Viktor békéről alig, háborúról annál többet beszélt

rtl.hurtl.hu

2023. július 22. 18:54

A béke szót kétszer mondta ki (békét, békésen), a harc és a háború különböző alakjait viszont 17 alkalommal. A beszéd alapján Oroszország nem támadt, csak Ukrajna. 

Az idei Tusványos mottója az volt: A béke ideje. Ennek megfelelően megnéztük, Orbán Viktor miniszterelnök beszédében mennyire volt hangsúlyos ez az üzenet. Rövid keresés után arra jutottunk, hogy a harc és a háború sokkal nagyobb hangsúlyt kapott.

A béke szó kétszer hangzott el, ragozott alakban (békésen, békét). Az egyik azonban inkább háborús kontextusban, amikor az általa olvasott könyvekről beszélt. 

Az egyik figyelemreméltó azt mondja, hogy az elmúlt háromszáz évben 16 olyan eset volt, amikor a világelső hatalom mellé, illetve elé egy új bajnok emelkedett. A rossz hír az, hogy a beazonosított 16 esetből 12 háborúval végződött, és csak négy zajlott le békésen.

A másik részlet:

Nem lehet egyedül megszerezni a békét, a családot, a barátságot, a törvényt és a közösségi szellemet.

A harc szó ragozott alakjai ötször fordultak elő.

Ezt legtöbbször az Európai Unió ellen kell megtenni Orbán Viktor szerint.

A háború szó összesen 13 alkalommal hangzott el valamilyen formában a kormányfőtől. Támadás kétszer indult valamilyen formában Magyarország ellen Orbán Viktor szerint.

Most innen nézve az a támadás, amit az ukránok indítanak a szegény, kicsi, magyar OTP ellen, nem más, mint a hungarofóbia megnyilvánulása.

Illetve:

Ezeket csak azért tudták bevezetni az Európai Unióban, mert a britek kiszálltak, és mi, V4-esek nem tudtuk megakadályozni, sőt a V4 ellen támadást intéztek a föderalisták.

Arról, hogy Oroszország bárkit is megtámadott volna, semmi sem hangzott el a magyar kormányfőtől. Sőt, szavai alapján úgy tűnik, hiba nem üzletelni velük.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#orbán viktor#tusnádfürdő#tusványos#béke#háború#ma

Címlapról ajánljuk