Belföld

Pofátlanító autótól retteghetnek a szabálytalankodó sofőrök Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. július 21. 10:17

Traffipaxot telepítettek a II. kerületben. Volt, aki az első nap majdnem 160-nal száguldott.

Sebességmérő helyszínt telepítettek a Máraremetei útra, jelentette be Facebook-bejegyzésében a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely. 

Az új sebességmérő helyszínén az előzetes 24 órás mérés során a centrum irányába 156 km/h-t, kifelé 119 km/h-t mértek a Budapest Közút kollégái. Ebben az időszakban a 11119 áthaladó autó átlagsebessége 57 km/h volt, az autósok 15 százaléka haladt legalább 67 km/h-val 

– írta Őrsi.

A II. kerület polgármester szerint „nem nézhetjük tétlenül, hogy teljesen vétlen közlekedőket vagy éppen megállóban várakozók gázolnak el. Így vesztette el családja és barátai Boglárkát, szomszédunkat, akit halálra gázolták a Harminckettesek terénél lévő villamosmegállóban. És így gázoltak halálra egy 26 éves kerékpárost az Árpád hídon.”

Őrsi hét új sebességmérő helyszínt jelentett be: az első a Nagykovácsi úton készült el, ezt követte a Máriaremetei úton a második.

További intézkedésünk, hogy a II. kerületi rendőrséggel együttműködve hamarosan szolgálatba lép egy új »pofátlanító« autó, mellyel a kirívó, veszélyes szabálytalanságok felderítését segítjük

– írja a polgármester. Mint leszögezi, nem a bevételszerzés a cél, az így kiszabott bírságok a központi költségvetésbe kerülnek.

 

Mint arról beszámoltunk, július elején egy autós halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon, majd visszapattant az útra, ahol egy másik kocsinak is nekicsapódott. A sofőr elvesztette az uralmát a jármű fölött, többször megpördült, és átszakította a szalagkorlátot is, így ütötte el az épp ott tekerő biciklist. A balesetben a két sofőr megsérült, a 26 éves kerékpáros pedig válságos állapotban szállították kórházba, ahol az életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség szerint spontán gyorsulási verseny vezethetett az Árpád hídon történt halálos gázoláshoz.

 

Nyitókép: Facebook / Őrsi Gergely

#Belföld#árpád híd#ii. kerület#traffipax#sebességmérő#máriaremetei út#Őrsi Gergely

Címlapról ajánljuk