Belföld

A fideszesek szerint megbűnhődött Szájer József, elképzelhetőnek tartják a visszatérését

rtl.hurtl.hu

2023. július 21. 17:25

Vezető fideszes politikusok szerint ha Szájer József szeretné, bármikor visszatérhetne a pártba, mert már „megbűnhődött” az ereszcsatornás botrányáért. Vannak, akik nem tartják kizárhatónak azt sem, hogy a bukott politikus rajta legyen a Fidesz 2024-es EP-listáján. 

„Megbűnhődött, bocsánatot is kért, visszavonult a nyilvánosságtól, törleszteni valója nincs több” – mondta el Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Szájer Józsefről a Telexnek.

A lap prominens fideszes politikusokat kérdezett Tusnádfürdőn arról, visszatérhet-e az ereszcsatornás botrányba belebukott Szájer a közéletbe. Vannak, akik nem zárják ki, hogy rajta legyen a Fidesz jövő évi EP-listáján, mások szerint az Európai Parlamenten és a magyar Országgyűlésen kívül is vállalhatna közéleti feladatot.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója elképzelhető forgatókönyvnek tartja, hogy Szájer visszatér politikába, ám hangsúlyozta, most „nincs ilyen döntés”. Orbán Balázs szerint „minden fontos politikai pozícióiban elképzelhetőnek tartja”, szerinte a kérdés inkább az, hogy Szájer maga szeretné-e. De ő is leszögezte, jelenleg a kérdés „nincs napirenden”.

A magyar közéletnek intellektuálisan szüksége lenne Szájer József gondolataira

– állítja a miniszterelnök politikai igazgatója.

Hozzátette, ha Szájer azt akarná, bármikor visszatérhetne a Fideszbe. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is méltatta Szájer erényeit, csak tudomása szerint most „nincs olyan ambíciója”, hogy visszatérjen. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pedig arról beszélt, hogy Szájer rajta lehet Fidesz jövő évi EP-listáján, ha „úgy döntenek”.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője már egy hete pedzegette, hogy Szájer Józsefnek vissza kellene térnie a politikai életbe. Egy sporthasonlatot használva közölte, hogy szeretné, ha „újra a pályára lépne”, bár azt nem tudta megmondani, hogy „pontosan mi lehetne a feladata”.

A környezetéből többen már említették neki, hogy érdemes lenne ilyesmin gondolkoznia, én magam is ezek közé tartozom, és ezekre a felvetésekre nem volt elzárkózó

– mondta Deutsch. 

Szájer József azután volt kénytelen visszavonulni a politikai élettől, hogy 2020 december elején kiderült, hogy a járványügyi szabályok megsértésével rendezett meleg szexbulin vett részt Brüsszelben. A Fidesz EP-képviselője az ablakon át, egy ereszcsatornán lemászva menekült a bulit feloszlató rendőrök elől, hátizsákjában drogokat is találtak.


Nyitókép: Szájer József, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

#Belföld#szájer józsef#visszatérés#deutsch tamás#orbán balázs#gulyás gergely#hollik istván

Címlapról ajánljuk