Belföld

Varga Judit a magyar bátorságra épít, hogy leleplezhesse a civileket

rtl.hurtl.hu

2023. július 20. 8:10

Orbán hamarosan leköszönő igazságügyi minisztere rendet tenne Brüsszelben.

A 2024-es EP-kampánnyal kapcsolatban Varga Judit a Demokratának azt nyilatkozta, hogy ő már 2019-ben is brüsszeli harcos akart lenni. 

Mint ismert, Varga 2018-tól a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára volt,  előtte pedig kilenc évet Brüsszelben töltött, Áder János és a Fidesz-delegáció tanácsadójaként. 

Mint arról beszámoltunk, Varga Judit július 31-ével távozik az igazságügyi miniszteri posztról, amit 2019 óta töltött be.

Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter így foglalta össze Varga miniszteri munkásságát:

Katona volt. Pedig egy igazságügyi miniszter nem lehet az.

A 24.hu idézi a Brüsszelbe készülő, hamarosan távozó igazságügyi miniszter Demokratának adott interjúját:

„Brüsszelben egész egyszerűen ellopták a demokráciát, és az NGO-k irányítják az EU-t. Nagy nemzetközi finanszírozású civil szervezetek tartják fogva a politikusokat is. És akár a médiát, akár az NGO-k tisztviselőit nézzük, nem látunk különbséget. Ugyanazok a kérdések, ugyanazok a reflexek, ugyanaz a dallam. Na, ezt kell valahogy megszüntetni. Ettől kell megszabadítani Európát. Ebben segíthet a magyar bátorság, hogy leleplezzük őket. Azt mondjuk, te egy NGO vagy, nagyon sok pénzt kapsz azért, hogy jelentős médiafelületed legyen, EP-képviselőket fizetsz, hogy kirakják az üzeneteidet a közösségi médiában, mivel ezáltal egyfajta látszatvalóságot tudsz gerjeszteni. De ettől a látszatvalóság még nem lesz igaz.”

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

#Belföld#varga judit#ngo#brüsszel

Címlapról ajánljuk