Belföld

Egyszerre 38 Budapesten dolgozó nagykövetnek ment neki Menczer Tamás a Pride-nyilatkozat miatt

rtl.hurtl.hu

2023. július 15. 21:13

Annak a 38 országnak a budapesti nagykövetét kérdezte fel a Facebookon Menczer Tamás, akik nyilatkozatban fejezték ki aggodalmukat a magyar LMBTQI+-közösségek megbélyegzése miatt.

Csak Lmbtq-nagyköveteknek nevezte azt a 38 diplomatát Menczer Tamás külügyi államtitkár a Facebook-posztjában, akik közös nyilatkozatot írtak alá a Pride-felvonulás napján.

Az államtitkárnak többek között az fájhatott, hogy a nagykövetek kijelentették: aggasztónak tartják azokat a magyar jogszabályokat, amelyek hozzájárulnak az LMBTQI+-közösség megbélyegzéséhez.


Menczer erre válaszul azt írta, hogy

  • Kérdésem a francia nagykövethez: a migránslázadás során felgyújtott 12 ezer autó ég még?
  • Kérdésem svéd nagykövethez: ezen a héten hány tizenéves gyereket lőttek meg a svédországi bandaháborúk során?
  • Kérdésem a holland nagykövethez: Hollandia még drogállam? Így a holland rendőrszakszervezet elnöke nevezte a saját hazáját.
  • Kérdésem a szlovák nagykövethez: Emlékszik még olyan napra, amikor a hazájában nem volt kormányválság?
  • Kérdésem a német nagykövethez: nem aggódik a német demokrácia állapota miatt, hiszen mindössze feles többséggel megváltoztatták a választási törvényt?
  • Kérdésem az amerikai nagykövethez: hogy érzi, a fejlett amerikai demokrácia jövőre képes lesz a demokrácia alapját jelentő választást tisztességesen megrendezni? Mert amit legutóbb választás címén csináltak, azon sírt vagy röhögött az egész világ.

Azt is hozzátette, csodálja, hogy annak ellenére, hogy a nagykövetek hazájában súlyos demokráciaproblémák vannak, ők egy másik ország belügyeivel foglalkoznak.

A melegek magyarországi helyzetéről nem írt a fideszes politikus.

Nyitókép: Menczer Tamás kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár. Fotó: MTI/Balogh Zoltán.

#Belföld#Menczer Tamás#államtitkár#lmbtq#pride

Címlapról ajánljuk