Belföld

Veszélybe került a Kétfarkú Kutyapárt működése, miután többmilliós büntetést kaptak

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 21:02

„A 11 milliós bírság már biztos, a másik kérdőjel”, írta a párt.

Komoly bírságot kapott Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amelynek következtében veszélybe került a működésük, adták hírül honlapjukon. A pártot április végén vádolta meg az Állami Számvivőszék tiltott pártfinanszírozással, két vizsgálatot folytattak le az ügyben.

„A 11 milliós bírság már biztos, a másik kérdőjel”, írták, hozzátéve, hogy költségvetésük jelentős hányada mindenképp kiesik, ezért „azt sem tudjuk folytatni, amit eddig csináltunk – nem hogy fejleszteni eddigi tevékenységünket”. A párt támogatásokat kér, hogy fenn tudjon maradni. „Igen, ez egy kunyerálós poszt” – tették hozzá.

„Mivel az említett esetek jogosságát vitatjuk, próbáltunk megegyezésre jutni az ÁSZ-szal, azonban ez mindeddig nem vezetett eredményre – az ÁSZ ellenőrzések kapcsán nincs lehetőség jogorvoslatra”, írták.

Hozzátették: „július 4-én azzal szembesültünk, hogy a nekünk járó állami támogatás soron következő részletéből 5,6 millió forinttal kevesebbet utalt a Magyar Államkincstár. Ezt negyedévente folyósítják, tehát a lépés annyit jelent, hogy július, augusztus és szeptember hónapokban az eredetileg tervezetthez képest 5,6 millió forinttal kisebb összegből gazdálkodhatunk – ha nem vonják le már most a következő 5,6 milliót…”

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

#Belföld#mkkp#ász#büntetés#adomány#pártfinanszírozás

Címlapról ajánljuk