Belföld

A 7 milliárd forint közpénzzel támogatott Balaland tulajdonosa elmondta, miért csak egy 3 méteres partszakaszt hagytak meg a helyieknek

rtl.hurtl.hu

2023. július 12. 12:10

Szepesi Richárd hosszú interjút adott.

Nagy vihart kavart a a Szántódon felépített Balaland luxuskomplexum, miután kiderült, hogy egy mindössze három méter hosszú partszakaszt hagytak szabadstrandnak a helyiek számára a Balatonparton. Ahogy azt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írta a Facebook-oldalán:

Ezt a zsebkendőnyi strandot hagyta meg a köznépnek a 7 milliárd (!) adófizetői pénzzel megtámogatott Balaland luxus komplexum.

A képviselő megjegyezte: a rendelet és az önkormányzattal szemben tett vállalás szerint a partmenti 10 méteres sávot szabadon bejárhatónak kellene meghagyniuk, ennek ellenére a sétányt kerítéssel és egy zárt kisajtóval lezárták.


A Balaland tulajdonosa, a jó kapcsolatokkal rendelkező Szepesi Richárd hosszú interjút adott a 24.hu-nak, amiben a szabadstrand is szóba került.

Szepesi közölte, hogy amikor megvették a telket, valóban volt a papírokon egy 10 méteres, szabadon hagyandó földcsík, de közölték az önkormányzattal, hogy oda fürödni és napozni senki sem mehet be, csakis sétálni, vagy beülni a bárba vagy étterembe. Elmondása szerint a hírhedtté vált zsebkendőnyi szabadstrand az önkormányzat miatt van ott: 

Az önkormányzat kért egy 3 méteres, a közútról szabadon bejárható utat, szintén ők akarták, hogy ez kerítéssel legyen elválasztva a lakóingatlanoktól.

Szepesi Richárd közölte, hogy a kapnak mindig nyitva kellene állnia. Arra a felvetésre, hogy nem lenne vita, ha a parttól tíz méterre húzták volna fel a kerítést, közölte, hogy a jogászai szerint a szabad bejárású terület a parton nem kötelezettség rájuk nézve, és hozzátette:

Senki nem húzna fel a saját telke elé egy kerítést a Balatonon, ha nincs rá jogi kötelezettsége.

Szepesi arra is kitért, hogy bár többen Tiborcz Istvánra tippelnek, fogalma sincs, ki fektetett be a BalaLandbe több milliárd forintot egy magántőkealapon keresztül.

A gyakorlatilag körbeépített Balatonról a Házon kívül készített riportot:


Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

 

#Belföld#szilágyi richárd#balaland#balaton#szántód#szabadstrand

Címlapról ajánljuk