KERESÉS search-close

szabadstrand

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szabadstrand"

Tüntetnének a strandért Balatonaligán

Akár tüntetni is készek civilek a korábbi balatonaligai pártüdülő területén található szabadstrandok és mólók lezárása ellen. Azt mondják, hogy a terület felett rendelkező cég fejlesztésekbe kezdett, ezért sorompókat és kerítéseket épített oda, ahová korábban szabadon bejárhattak a helyiek fürdeni és horgászni. A Club Aliga érintett területének vagyonkezelői jogát tavaly egy Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető holding szerezte meg.

Tisztul a mártélyi kék-algás víz

Javul a vízminőség, jövő héten döntenek a Mártélyi-holtág szabadstrandjának esetleges újranyitásáról. A népszerű Csongrád megyei fürdőhelyet először június végén zárták be a vízben található kék-algák miatt. Rövid időre megnyithatott a strand júliusban, de pár nap után újra veszélyessé vált a víz, most is tilos fürdeni. A környékbeli büfések közül többen ki sem nyitottak azóta.

Megmutatjuk, hol lehet fürdeni a Dunában

Csak kevés helyen szabad fürdeni a Dunában, mégis sokan pancsolnak a folyóban. Megmutatjuk a kijelölt és biztonságos szabadstrandokat és annak is utánajárunk, hogy mennyire tiszta vagy koszos a Pestet és Budát elválasztó élővíz.

A Balaton vagy a Velencei-tó szabadstrandja jobb? Leteszteltük

Az Éjjel-Nappal Budapest két szereplőjét hívtuk segítségül, hogy leteszteljük Magyarország két legnépszerűbb tavát. Tamara és Tamás segítségével péntek délután útnak indultunk, hogy kiderítsük: a Balaton vagy a Velencei-tó szabadstrandja jobb?

Már csak 20 szabadstrand van!


szerző:
2018.08.03. 18:08
Már csak 20 szabadstrand van!

Sok önkormányzat inkább eladja a drágán fenntartható partszakaszt, van, ahol yachtkikötő, máshol luxusnyaralók épülnek. Ez ellen kezdett aláírásgyűjtésbe A Hang nevű civil szervezet, akik garanciát kérnek az érintett polgármesterektől arra, hogy a következő öt évben nem adják el az ingyenes strandok területét.

Egyre kevesebb a szabadstrand

Az elmúlt pár évben 20 hellyel csökkent a balatoni szabad strandok száma. Így az északi parton hat, míg a déli parton harmincnyolc ingyenes strand várja a fürdőzőket.

Nem indult a mentőcsónak a szabadstrandon

Nem indult a mentőcsónak a szegedi szabadstrandon – ez akkor derült, ki, amikor a rendőrök egy vízben úszó holttest miatt segítséget kértek. Szegeden a Tiszában fürdőzőkre év eleje óta egy új cég vigyáz. A korábbi vízimentő szakszolgálat vezetője szerint a motorhiba miatti késlekedés veszélyes lehet. Egy folyóban sodródó ember kimentésére csak másodpercek vannak.

 

Évtizedek után legálisan fürödhetnek a Dunában

Törvényes szabadstranddá nyilvánítottak egy szentendrei Duna-szakaszt, ahol évtizedek óta tilosban fürödtek az emberek. Ez csupán a negyedik ingyenes fürdőhely a főváros környékén a folyón, és többet egyelőre nem is terveznek. Pedig megkeresésünkre a Kormányhivatal azt közölte, nehéz, de nem elképzelhetetlen akár Budapesten is szabadstrandot létesíteni. 

Már a szabad strand sem ingyenes

Vége az ingyenes strandolásnak Velencén, ami miatt hatalmas a felháborodás a Fejér megyei településen. Most már az eddigi szabad strand körül is kerítés van, és a fizetős strandhoz csatolták. Az önkormányzat az ÁNTSZ előírásaival indokolta a lépést. Akkora a tiltakozás, hogy az önkormányzat újra foglalkozik a kérdéssel.

Teljes a strandzár a Velencei-tónál

Az ÁNTSZ az engedélyek hiánya miatt megtiltotta a fürdést a tó összes, úgynevezett szabad partszakaszán. Ezeken a helyeken ki kellene venni a lépcsőket a vízből, és fürdést tiltó táblákat kellene kirakni, különben büntethet a hatóság. A most betiltott partszakaszok üzemeltetői nem értik, az illetékes kormányhivatal pedig nem árulja el, miért a nyár közepén tiltották be a fürdést. Részletek az RTL Híradóban!

Hullámzó árak a strandokon


szerző:
2015.07.20. 18:15
Hullámzó árak a strandokon

A legolcsóbb fizetős strandokon akár 900 forintért, a drágábbakon családi kedvezménnyel is több ezer forintért mehetnek fürdőzni a nyaralók. Zamárdiban a szabadstrand már hétfő délelőtt tele volt, de a fizetős strandokon is sokan úszkáltak, akárcsak Békéscsabán és Pesten.

Fókusz Plusz 10-07-03


szerző:
2010.07.03. 19:30
Fókusz Plusz 10-07-03

Fókusz Plusz: Bemutatjuk az ország legextrémebb szórakozási lehetőségeit és legexkluzívabb szállodáit, de az is kiderül, hogyan úszhatjuk meg nyaralásunkat a lehető legkevesebb pénzből!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való