Belföld

Több mint egymilliárd forintot ér Rákay Philip rácalmási ingatlanüzlete – megalapították a RCLMS Zrt.-t

rtl.hurtl.hu

2023. július 10. 8:24

A többi hozzá köthető ügylet is igen értékes volt.

917 millió forintra értékelték azt az ipari területet, amelyet Rákay Philip cége szerzett meg Rácalmáson – tudta meg a 24.hu.

A földdarab közvetlenül a dél-koreai gumiabroncsgyártó óriás, a Hankook szomszédságában fekszik, a kormánypárti influenszer és vállalkozó pedig az OTP Ingatlankezelő alapjától, a Balansz Zártkörű Nyíltvégű Intézményi Ingatlanfejlesztő Alaptól szerezte meg. Az is felmerült, hogy esetleg akkumulátorbontó épül az ipari területen, Rákay azonban ezt cáfolta.

A vevő a szomszédos Hankook lett, amely a terület egy részét azonnal megvette, a maradékra pedig elővásárlási jogot szerzett.

A rácalmási ingatlansztorinak azonban ezzel nincs vége, néhány napja új RCLMS Greenfield Projekt Zrt. néven Rákay új céget alapított 

tanácsadó cégével, a Norton Consultinggal közösen. Rögtön egy jókora darab rácalmási földterületet is apportáltak az új társaságba. 9,76 hektár a város külterületén fekvő kivett ipari területről van szó, amit 

a felkért ingatlanszakértő 165,92 millió forintra becsült.

A Rákay Philiphez köthető rácalmási ingatlanbiznisz így már átlépte az egymilliárd forintot is. 

A lap korábbi gyűjtése szerint hozzá volt köthető egy több mint másfél milliárd forintért eladó étterem a Káli-medencében, egy ikonikus villa a Balaton-felvidéken, valamint egy a Széchenyi-hegyen található épület is.

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Belföld#rákay philip#rácalmás#ingatlan

Címlapról ajánljuk