Belföld

Megkapták az engedélyt: Habony Árpád és Garancsi István cége beszállt az online sportfogadásba

rtl.hurtl.hu

2023. július 10. 21:21

A TippmixPro versenytársat kapott.

A Garancsi Istvánhoz és Habony Árpádhoz köthető Las Vegas Casino-csoport lett az első hivatalos riválisa az állami Szerencsejáték Zrt-.nek az online sportfogadási piacon – írja az Mfor.hu.

A lap szerint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága június 27-én adott távszerencsejáték szervezési engedélyt az LVC Diamond Kft.-nek Vegas Sports néven. Ezzel a budapesti kaszinókat is üzemeltető cégnek az oldalán már különböző sporteseményekre is legálisan lehet fogadni.

Nagyon komoly piacról van szó. Tavaly a Szerencsejáték Zrt. 822 milliárd forintos árbevételéből a sportfogadás 160 milliárd forinttal részesedett a TippmixPróval.

Eddig csak az állami cégnél lehetett sportfogadást kötni, ezt a monopóliumot szüntette meg a kormány januárban.

Június elején számoltunk be arról, hogy jókor vásárolta be magát a kaszinóbizniszbe Habony Árpád. A fideszes politikusoknak tanácsokat adó üzletember tavaly év végén vette át a honvédelmi miniszter helyét a budapesti kaszinókat üzemeltető cégcsoportban, így az idén kifizetett osztalék már őt gazdagítja.


Nyitókép: Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó érkezik a budapesti Millenáris Teátrumhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja 2014. február 16-án – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#habony árpád#garancsi istván#sportfogadás#kaszinók#szerencsejáték

Címlapról ajánljuk