Belföld

„A helyzet szinte kilátástalan” – technikai csődbe került az Országos Roma Önkormányzat

rtl.hurtl.hu

2023. július 10. 7:38

A képviselők a tiszteletdíjukat sem kaphatják meg.

Nem kapja meg az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a folyamatban lévő adóhatósági végrehajtási eljárások miatt a törvény szerinti költségvetési támogatást, a bankszámlán lévő megmaradt összeget inkasszálták, azaz az ORÖ a technikai csőd állapotába került – áll abban a levélben, amit Lakatos Oszkár, a roma testület általános elnökhelyettese tájékoztatásul küldött képviselőtársainak.

A Népszava cikke szerint mindennek az is a következménye, hogy a képviselők a jogosan járó tiszteletdíjukat sem kaphatják meg. Lakatos Oszkár értékelése szerint 

a helyzet kritikus, szinte kilátástalan.

Az elnökhelyettes ezzel cáfolta a képviselők körében terjedő híreszteléseket, hogy az ORÖ jelentős pénztartalékkal rendelkezik.

A minisztérium által megállapított tartozások még az előző önkormányzati ciklusban halmozódtak fel, és elsősorban a Farkas Flórián nevével fémjelzett Híd a munka világába programhoz kötődnek.

Szombaton derült ki, hogy az Országos Roma Önkormányzat fenntartásában működő két iskola nem jut hozzá az állami támogatáshoz. A minisztérium ugyanis inkasszóval terhelte meg az ORÖ számláját, így hiába érkezett oda pénz, az adóhatóság leemelte azt onnan. 

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Belföld#országos roma önkormányzat#lakatos oszkár#csőd#adósság

Címlapról ajánljuk